fbpx
Сьогодні
13:48 27 Чер 2020

Прокуратура Нідерландів надала новий доказ у справі катастрофи рейсу MH17

Фото Reuters

Прокуратура Нідерландів під час судових слухань у справі збитого над Донбасом у 2014-му і літака MH17 представила запис нових телефонних розмов, які доводять, що лайнер був збитий установкою "Бук", про яку говорили підозрювані.

Телефонні розмови є найбільш конкретними доказами у справі MH17 щодо трьох російських і одного українського підозрюваних, передає "Європейська правда".

Новий запис показує, що проросійські сепаратисти думали, що збили український винищувач.

Так, 17 липня 2014-го о 16.48 вечора після краху MH17 на Донбасі, підозрюваний Леонід Харченко телефонував підозрюваному Сергію Дубінському.

"Ми вже на місці. Ми вже збили "Сушку" (український літак – ред.)", – каже Харченко на записі.

Пізніше ввечері, о 19.52, Дубинський телефонував підозрюваному Олегу Пулатову і запитував чи стріляв "Бук".

На що Пулатов відповів, що "Бук" збив "Сушку" після того, як "Сушка" збила "Боїнг". Після цього Дубинський телефонував до головного підозрюваного Ігоря Гіркіна, який очолював збройні сили самопроголошеної"ДНР".

Прокурори нагадали, що що ніяких інших літаків, крім MH17, 17 липня ніхто не збивав. А в уламках літака і тілах пасажирів комісія знайшла фрагменти від ракети "Бук".

Нові докази в ході відповіді на слідчі запити адвокатів Олега Пулатова прокуратура Нідерландів представила минулого тижня. Захист стверджував, що альтернативні сценарії – такі як можливість того, що MH17 був збитий українським винищувачем – не можуть бути виключені.

Та на думку прокуратури, існує так багато доказів, що вказують на російську ракету з "Бука", що інші версії не потребують подальшого розслідування.

3 липня суд має повідомити, які побажання захисту були задоволені.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: