fbpx
Сьогодні
14:16 27 Чер 2020

У США список найбільш високооплачуваних гендиректорів року вперше очолила жінка

Фото AMD

Найбільш високооплачуваним генеральним директором в публічних компаніях США за підсумками 2019 року вперше стала жінка.

Ліза Су, яка очолює компанію-виробника процесорів AMD, заробила $ 58,5 млн, пише Forbes.

Агенство Associated Press і постачальник програмного забезпечення для менеджменту компаній Equilar представили щорічний список найбільш високооплачуваних гендиректорів американських публічних компаній з індексу S & P 500. У цьому році його вперше з початку публікації ренкінгу в 2011 році очолила жінка – керівник виробника процесорів і відеокарт Advanced Micro Devices (AMD , основний конкурент Intel) Ліза Су. Вона заробила $ 58,5 млн проти $ 13,4 млн роком раніше, велика частина компенсаційного пакету – одноразова премія акціями.

Всього в списку з 329 топ-менеджерів 20 жінок (роком раніше було їх 19), але, крім Су, в першу десятку не потрапила жодна. Серед інших жінок-директорів в рейтингу представлені керівники Lockheed Martin, General Motors Company і Nasdaq.

Медіанний розмір компенсацій в списку склав $ 12,3 млн, що на 4,1% вище, ніж роком раніше. У минулі роки приріст був більш значним: 7,2% (в 2019 році) і 8,5% (в 2018 році). Причому у жінок медіанна зарплата виявилася вищою, ніж у чоловіків: $ 13,9 млн проти $ 12,3 млн.

Якщо порівнювати різні галузі, то найвищий медіанний дохід за підсумками року виявився в сфері комунікаційних сервісів: $ 27,8 млн. У два попередні роки лідером була сфера охорони здоров'я. Найвищі медіанний виплати були у топ-менеджерів з Нью-Йорка, а лідером за кількістю представлених у списку керівників компаній виявилася Каліфорнія (39). З Нью-Йорка – 32 топ-менеджера.

Для попадання в список менеджери повинні були займати керівні позиції в своїх компаніях як мінімум два роки до кінця 2019 фінансового року, а їх компанії повинні були подати звітність інвесторам в період з 1 січня по 30 квітня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: