fbpx
Сьогодні
08:41 27 Чер 2020

Доба на Донбасі: 9 обстрілів, 1 поранений

За останню добу, 26 червня, на Донбасі збройні формування Російської Федерації 9 разів порушили режим припинення вогню. Внаслідок ворожих обстрілів минулої доби один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення. За поточну добу, 27 червня, втрат серед українських захисників немає.

Про це йдеться у ранковому зведенні Операції об'єднаних сил.

Російські найманці застосовували заборонені до розміщення на лінії зіткнення артилерійські системи калібру 122 мм, а також 120 мм та 82 мм міномети, гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Північ окупанти вели обстріли поблизу шести населених пунктів:

  • Поблизу населеного пункту Кримське агресор тричі відкривав вогонь з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів 120-го калібру, а також станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.
  • Російські збройні формування обстрілювали з мінометів калібру 82 мм оборонців Катеринівки, Новоолександрівки й Новозванівки.
  • Вогневу активність окупанти проявляли й на околицях Хутору Вільного, тут агресор вів вогонь зі станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.
  • Неподалік Шумів було зафіксовано ворожі обстріли з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Схід, біля населеного пункту Славне противник застосував міномети калібру 82 мм та ручні протитанкові гранатомети.

«Українські воїни відразу ж відповіли загарбникам, тож відчувши на собі дію наших чергових вогневих засобів, окупанти відмовились від подальшої активності. За даними розвідки, 26 червня було знищено одного та поранено двох окупантів», — йдеться у повідомленні.

Від початку поточної доби, 27 червня, російсько-окупаційні війська два рази порушили режим припинення вогню, зокрема і з озброєння забороненого до використання.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Схід, у передмісті Авдіївки ворог вів вогонь з артилерійських систем калібру 122 мм, 120-ти мм мінометів, ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів. Активізувався противник і неподалік Водяного, застосувавши при цьому автоматичні станкові гранатомети.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: