fbpx
Сьогодні
21:13 26 Чер 2020

В умовах паводків зросла загроза забруднення питної води гепатитом А, тифом, дизентерією: що робити для профілактики

Фото: Dronarium Украина

В умовах повені, паводків можливі підтоплення помешкань, сільськогосподарських угідь, гноєсховищ, сміттєзвалищ, у зв'язку з чим зростає ризик спалахів інфекційних хвороб та харчових отруєнь.

Про це повідомляє Центр громадського здоров'я МОЗ у Facebook.

"За реальної загрози забруднення питної води збудниками вірусного гепатиту А, черевного тифу, дизентерії, ентеровірусної інфекції та інших інфекційних хвороб, необхідно дотримуватися простих правил профілактики", – зазначили у ЦГЗ.

Для профілактики потрібно:

  • Кип'ятити питну воду. Не вживайте воду з децентралізованих джерел у місцях підтоплення, воду сумнівної якості з неперевірених джерел та наземних водойм. Бажано використовувати для пиття розливну бутильовану воду.
  • Не пити воду з відкритих водойм, підтоплених або невідомих криниць та джерел, які можуть бути забрудненими. У випадку підтоплення, забруднення джерел водопостачання звертайтесь до органів місцевого самоврядування. Відповідно до статті 18 Закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення", органи місцевого самоврядування зобов'язані забезпечити жителів міст та інших населених пунктів питною водою, кількість та якість якої повинні відповідати вимогам санітарних норм.
  • Для харчування використовувати тільки якісні продукти. Обов'язково дотримуйтесь технології приготування страв, особливо щодо термічної обробки м'ясних, кулінарних виробів із м'яса, риби, яєць тощо. Овочі та фрукти добре промийте питною водою, а для споживання дітьми – обдайте окропом.
  • Дотримуватися правил особистої гігієни та стежити, щоб їх дотримувалися діти.

В умовах паводків зросла загроза забруднення питної води

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: