fbpx
Сьогодні
19:11 26 Чер 2020

Viber розриває всі ділові стосунки з Facebook

Facebook перетнула межу випадками порушень захисту персональних даних та неможливістю запобігти поширенню ненависної риторики, тому Viber вживає відповідних заходів таких, як припинення витрат на рекламу та видалення з платформи продуктів компанії, щоб захистити понад 1 мільярд своїх користувачів.

Rakuten Viber, один із провідних світових додатків для вільного та безпечного спілкування, оголошує про припинення усіх ділових контактів з Facebook. Додаток для обміну повідомленнями видалить розширення Facebook Connect, Facebook SDK та GIPHY зі своєї платформи, а також припинить усі витрати на рекламу у соціальній мережі, аби підтримати наростальну хвилю руху #StopHateForProfit з метою бойкотування технологічного гіганта.

На тлі протестів, що спалахнули у США протягом останніх кількох тижнів, шість організацій, у тому числі Антидифамаційна ліга та Національна асоціація зі сприяння прогресу кольорового населення, закликали рекламодавців зупинити свої витрати на рекламу у Facebook протягом липня через нездатність компанії захистити користувачів від ненависної риторики. Viber вважає, що ця проблема — остання крапля на додаток до численних випадків витоку даних, у тому числі до сумнозвісного скандалу із Cambridge Analytica, який полягає в тому, що політична консалтингова фірма незаконно зібрала дані до 87 мільйонів користувачів Facebook. Через це додаток для обміну повідомленнями підтримує рух #StopHateForProfit та припиняє всі ділові зв'язки з Facebook.

Джамел Агауа, генеральний директор Viber: «Facebook продовжує демонструвати погану оцінку розуміння своєї ролі в сучасному світі. Від неправильного використання персональних даних та відсутності будь-якого їх захисту до неможливості вжити необхідних заходів для захисту громадськості від ненависної риторики. Facebook перетнув межу. Не нам говорити, хто винен, однак правда полягає в тому, що люди страждають від поширення небезпечної інформації — і це факт. Компанії повинні висловити свою чітку позицію щодо цього питання".

Очікується, що Viber видалить усі продукти Facebook з додатка до початку липня 2020 року. Витрати на рекламу у Facebook компанія припиняє негайно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: