fbpx
Сьогодні
20:50 26 Чер 2020

Катастрофа МН17: справу по суті зможуть розглянути в лютому 2021 року

Фото Reuters

Розгляд справи щодо збитого літака рейсу МН17 по суті в суді може початися в лютому 2021 року.

Про це стало відомо після закінчення чергового судового засідання, передає Інтерфакс-Україна.

«Оскільки захист і адвокат родичів заявили, що їм потрібно більше часу для підготовки, звинувачення пропонує призначити слухання по суті справи на лютий і березень 2021 року і надати родичам слово в травні і червні 2021 року», – йдеться в повідомленні.

8 червня в Нідерландах почалася друга частина судових слухань у справі про збитий лайнер МН17.

Через пандемію коронавірусу протягом процесу були внесені зміни: бути присутнім в залі суду в Судовому комплексі Схіпхол зможе тільки обмежене коло людей. При цьому всі можуть стежити за слуханнями в прямому ефірі.

Прокуратура Нідерландів пред'явила звинувачення трьом росіянам і одному українцю у вбивстві 298 пасажирів і членів екіпажу рейсу MH17.

Йдеться про колишнього ватажка прокремлівських терористів Ігоря Гіркіна (Стрілкова, полковника ГРУ Сергія Дубинського, підполковника запасу ВДВ Олега Пулатова і бойовика «ДНР» Леоніда Харченка.

Пасажирський Boeing-777 малайзійських авіаліній, що виконував рейс МН17 з Амстердама в місто Куала-Лумпур, був збитий збройними силами РФ над окупованим Донбасом 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебувало 283 пасажири і 15 членів екіпажу. Всі вони загинули.

Об'єднана слідча група, яка веде міжнародне розслідування катастрофи Боїнга МН17, зробила висновок, що літак був збитий ракетою, випущеною з зенітно-ракетного комплексу Бук поблизу населеного пункту Сніжне. Ракетний комплекс був доставлений в Україну з Росії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: