fbpx
Сьогодні
14:29 26 Чер 2020

Херсонський порт передали в концесію, - міністр інфраструктури

Сьогодні уклали перший концесійний договір морського порту. У присутності президента Володимира Зеленського передали в концесію грузинсько-швейцарській компанії-консорціуму «Рисоіл-Херсон» Херсонський морський торговельний порт.

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Концесіонер повинен щороку сплачувати концесійний платіж у розмірі щонайменше 12 млн гривень з урахуванням індексації та 7% від чистого доходу концесіонера.

"Що це дасть?

  • Стабільний розвиток, збережені та нові робочі місця, добробут всього міста і регіону, сприятливі умови для зростання економіки.
  • Компанія-концесіонер ТОВ "Рисоіл-Херсон" інвестує у розвиток порту близько 300 млн грн. Ще понад 18 млн буде вкладено в місцеву інфраструктуру. Концесія укладена на 30 років, але вже у 2030-му концесіонер зобов'язується забезпечити обсяги перевалки вантажів порту на рівні не менше 1,36 млн тонн.
  • Збережені робочі місця, гідна оплата праці співробітників та безперервна діяльність порту. "Рисоіл-Херсон" зобов'язується збільшити до 80% частки вантажів, що прямують до порту з використанням залізничного, внутрішнього водного та інших видів транспорту, крім автомобільного.
  • Концесіонер проспівфінансує ремонт дорожнього покриття вулиць на шляху до порту та новий майданчик для стоянки вантажівок на в'їзді до міста.

Продовжуємо активну роботу щодо концесії інших портів, а також важливих об'єктів дорожнього будівництва, аеропортів та залізничних вокзалів.

Концесія порту Ольвія буде підписана найближчим часом, порт Чорноморськ – наступний концесійний проєкт", – додав міністр.

Зеленський херсон порт

Концесія — договір про передачу природних багатств, підприємств, інших господарських об'єктів, що належать державі чи територіальній громаді, в тимчасову експлуатацію іншим державам, іноземним фірмам, приватним особам.

Концесійна угода – форма державно-приватного партнерства, залучення приватного сектора в ефективне управління державною власністю або в надання послуг, зазвичай надається державою, на взаємовигідних умовах.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: