fbpx
Сьогодні
15:27 26 Чер 2020

Вакарчук більше не депутат: партія "Голос" позбавила його мандата

На з'їзді партії «Голос» Святослава Вакарчука достроково позбавили депутатських повноважень. Перед цим він вийшов із фракції «Голос» у Верховній Раді.

Про це повідомляє пресслужба партії «Голос».

Водночас у партії наголосили, що Вакарчук залишається активним членом партії, а до фракції «Голосу» приєднається наступний кандидат з передвиборчого списку — Аліна Свідерська.

Сам Вакарчук подякував «делегатам з'їзду за повагу до його рішення».

«Залишаюсь активним членом партії Голос. Буду допомагати всім, чим зможу і там, де буду корисним», — написав ексдепутат.

Нагадаємо, 11 червня лідер партії «Голос» Святослав Вакарчук оголосив, що складе повноваження народного депутата. Він вважає, що свою місію виконав — привів партію до парламенту.

Але 18 червня народні депутати провалили голосування за позбавлення мандата Вакарчука: це рішення підтримали 175 із 226 необхідних депутатів. Щоб знову не подавати заяву про складання повноважень, 19 червня Вакарчук вийшов із фракції «Голос». Потім на з'їзді партії його мають виключити з виборчого списку, що, згідно з Конституцією, автоматично призведе до втрати депутатського мандату.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: