fbpx
Сьогодні
12:23 26 Чер 2020

Екорішення: McDonald’s в Україні відмовляється від пластикових стаканів для напоїв

🥤  McDonald's з середини червня поступово переходить на паперові стакани для холодних напоїв.

Традиційно у мережі ресторанів подавали гарячі напої в паперових стаканах, а шейки, лимонади й холодні напої – у пластикових. Паперові стакани відтепер використовуватимуть також для всіх холодних напоїв: лимонадів, шейків і газованих напоїв. Це дозволить зменшити споживання пластику на 10 тонн щомісяця.

У McDonald's розповідають, що паперові стакани для напоїв виробляють зі 100% целюлози із сертифікованої сировини PEFC.

"Участь у Програмі схвалення сертифікації лісів – Programme for the Endorsement of Forest Certification (PEFC) – означає, що заготівля не загрожує біорізноманіттю, не знижує продуктивності й екологічної функції лісів", – розповідають у McDonald's.

Стакани виробляє компанія "Хухтамакі" – фінський виробник пакування й одноразового посуду. В 2020 році компанія відкрила завод в Україні, що виробляє стакани спеціально для McDonald's в Україні.

McDonald's в Україні відмовляється від пластикових стаканів для напоїв

"Ми, як відповідальний лідер, постійно працюємо над рішеннями, що дадуть змогу зменшити вплив на довкілля, зокрема вдосконалюємо пакування для їжі, щоб зменшити його кількість і перейти на екологічніші матеріали. Ми раді, що нарешті знайшли надійного партнера, який виробляє паперові стакани, що можна переробляти в Україні, і зможемо зменшити наш вплив на довкілля, відмовившись від пластикового пакування для напоїв", – зазначили у пресслужбі.

Відмова від пластикових стаканів – частина глобального зобов'язання компанії McDonald's: до 2025 року повністю перейти на виробництво усієї упаковки із сертифікованої сировини, а також сировини, яку можна використовувати повторно. Окрім цього, вся упаковка з ресторанів має йти на повторне перероблення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: