fbpx
Сьогодні
10:40 26 Чер 2020

Депутати пропонують зробити обов'язковими онлайн трансляції засідань комітетів Ради

Група народних депутатів пропонує зобов'язати транслювати онлайн засідання комітетів Верховної Ради.

"У Верховній Раді зареєстрували законопроект №3745 про внесення змін до статті 9 закону "Про комітети Верховної Ради" (про забезпечення гласності засідань комітетів).

Ініціаторами законопроекту виступили більше ніж 30 народних депутатів від різних парламентських фракцій, повідомляє прес-служба фракції "Голос".

Законопроект пропонує зобов'язати депутатів вести онлайн трансляції всіх засідань і слухань комітетів, окрім закритих, через свої веб-сторінки на офіційному сайті Верховної Ради.

На думку авторів законопроекту, відсутність обов'язкової онлайн трансляції дає можливість зловживань, оскільки громадськість не має доступу до інформації про персональне голосування депутатів на комітетах.

"Нещодавно депутати на засіданні бюджетного комітету Верховної Ради України проголосували за виділення 2,6 млрд грн з фонду для боротьбі з COVID-19 на доплати працівникам МВС. Однак жоден громадянин України не може отримати інформацію про те, хто конкретно з депутатів проголосував за це рішення. Як виявилося бюджетний комітет не веде відеофіксації своїх засідань й облік персонального голосування. Щоб не допустити такого в майбутньому і було зареєстровано законопроект", – розповіла автор законопроекту, народний депутат фракції "Голос" Олександра Устінова.

За її словами, відповідно до чинного закону під час засідань комітету ведеться тільки загальна стенограма, з якої можна отримати лише загальну інформацію: скільки депутатів проголосували "за", "проти" або "утримався" за відповідне рішення.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: