fbpx
Сьогодні
11:26 26 Чер 2020

ДБР затримало псевдорадника президента України та "генерала СБУ", які вимагали 1 млн грн у бізнесмена

Слідчі територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, затримали трьох осіб, які представлялися радником президента України, генералом Служби безпеки України та членом антикорупційної громадської організації, за вимагання коштів в особливо великих розмірах.

Як повідомила прес-служба ДБР, особи вимагали від громадянина кошти у сумі 1 млн 100 тис. грн як погашення неіснуючого боргу. У разі ненадання грошей потерпілому погрожували створити проблеми із правоохоронними органами та закрити його бізнес. У зв'язку з цим він звернувся з повідомленням про злочин до ДБР.

25 червня слідчі ДБР затримали трьох осіб у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України після отримання грошей.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру та обрання запобіжного заходу.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Вінницької області. Оперативний супровід – Відділ боротьби з корупцією та організованою злочинністю Управління Служби безпеки України у Вінницькій області.

У разі доведення вини, затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 12 років із конфіскацією майна.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: