fbpx
Сьогодні
14:14 25 Чер 2020

Зеленський: Якщо не зупинити зростання випадків COVID-19, то пік захворювання буде посеред літа

При дотриманні заходів, розроблених урядом, не може відбуватися значного зростання кількості хворих. Міністр охорони здоров'я заявив, що щоденні антирекорди захворюваності відбуваються через порушення карантину.

Про це після вивчення питання з епідеміологами повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час наради з президентом.

Водночас у Міністерстві внутрішніх справ повідомили, що за останні три дні втричі збільшили кількість штрафів для підприємств і закладів, які порушують карантин. Найбільше проблем у МВС бачать з громадським транспортом, де постійно порушуються дистанція та масковий режим. Також проблеми існують зі скупченнями людей. Загалом уже накладено штрафів на понад 5 мільйонів гривень.

Зеленський наголосив, що вважає недостатньою роботу з роз'яснення людям потреби дотримання карантинних заходів після пом'якшення правил.

«У нас у деяких регіонах заповнено вже понад половину ліжкомісць, а кількість хворих щодня зростає. Якщо не зупинити цього зростання, матимемо пік захворювання прямо посеред літа. Погано буде всім. Тоді ніхто не буде радий послабленню карантину», – сказав президент.

Міністр розвитку економіки Ігор Петрашко заявив, що цього тижня була збільшена кількість інспекторів, які проводять перевірку закладів і роз'яснюють населенню необхідність дотримання карантинних заходів, з 700 до 2 500 осіб.

Водночас Степанов повідомив, що була покращена якість медичної допомоги, яку надають пацієнтам з COVID-19, і навіть після зростання кількості хворих не збільшуватиметься число тих, хто потребує підключення до апаратів ШВЛ.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: