fbpx
Сьогодні
18:22 25 Чер 2020

У ЄС схвалили перший препарат для лікування коронавірусу

Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) рекомендувало надати препарату Veklury (ремдесивір) дозвіл для лікування COVID-19. Препарат рекомендований для дорослих і підлітків з 12 років з пневмонією, яким потрібен додатковий кисень.

Про це повідомляється на сайті агентства.

Ремдесивір є першим препаратом проти COVID-19, рекомендованим для отримання дозволу в ЄС.

Дослідження оцінило ефективність 10-денного курсу ремдесивіру у більш ніж 1000 госпіталізованих пацієнтів з COVID-19.

У цілому дослідження показало, що пацієнти, які отримували ремдесивір, одужали приблизно через 11 днів, порівняно з 15 днями у пацієнтів, які отримували плацебо. Цей ефект не спостерігався у пацієнтів з легкою і помірною формою: час до одужання становив 5 днів як для групи ремдесивіру, так і для групи плацебо.

Крім того, для пацієнтів з тяжким захворюванням, які становили приблизно 90% досліджуваної групи, час до одужання становив 12 днів в групі ремдесивіру і 18 днів у групі плацебо.

Однак під час одужання не спостерігалося ніякої різниці у пацієнтів, що почали приймати ремдесивір, коли вони вже перебували на штучній вентиляції легенів.

Нагадаємо, Всесвітня організація охорони здоров'я вважає науковим проривом британське дослідження про застосування "Дексаметазону" для лікування пацієнтів з важкими формами COVID-19.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: