fbpx
Сьогодні
16:49 25 Чер 2020

У Раду подали законопроект про заборону обіймати посади міністрів і ректорів університетів особам, у чиїх наукових роботах було виявлено плагіат

Народні депутати фракції "Голос" направили на реєстрацію до Верховної Ради законопроект, який заборонить обіймати посади в Кабінеті Міністрів України і посади ректорів університетів людям, у чиїх наукових роботах було виявлено плагіат.

Про це заявила парламентар і заступник керівника партії "Голос" Інна Совсун, передає Інтерфакс-Україна.

"Незважаючи на численні публічні протести наукової та освітньої спільнот, депутатів та активістів, уряд на закритій частині засідання призначив виконувачем обов'язків міністра освіти і науки одіозного ректора Чернігівського технологічного університету Сергія Шкарлета. Цей ректор відомий тим, що використав чужі наукові роботи у своїх, підтримував Януковича, був членом Партії регіонів, а також купив за державний кошт розкішне авто вартістю понад 1,6 млн грн.

Призначення пана Шкарлета главою МОН усупереч думці експертів і навіть профільного комітету Верховної Ради свідчить не лише про кадровий голод у команді президента. Це також ознака відсутності стандартів якості для осіб, які керують країною", – заявила Совсун у своєму відеозверненні.

Для того щоб у майбутньому не допустити призначення на важливі державні посади осіб, в наукових роботах яких виявлено плагіат, депутати фракції розробили та подали на реєстрацію до ВР законопроект, що забороняє таким людям обіймати посади міністрів і ректорів університетів.

Совсун також звернулася до Національного агентства із забезпечення якості освіти, яке уповноважене ухвалювати рішення про наявність порушень академічної доброчесності, з вимогою надати офіційний висновок про наукові роботи в. о. міністра освіти Шкарлета.

Раніше Кабмін призначив ректора Чернігівського національного технологічного університету Сергія Шкарлета виконуючим обов'язки міністра освіти і науки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: