fbpx
Сьогодні
09:16 25 Чер 2020

У 5 областях України борються з наслідками негоди: евакуація людей, підтоплені будинки, зруйновані мости, дороги

Фото: Dronarium Украина

Станом на 8 ранку 25 червня рятувальники продовжують ліквідувати наслідки інтенсивних дощів та підняття рівня води у річках у Чернівецькій, Закарпатській, Львівській, Івано-Франківській та Тернопільській областях.

Про це повідомляє Держслужба з надзвичайних ситуацій.

В Івано-Франківській області підтопленими залишаються 234 населених пункти у 16 районах: Богородчанський, Верховинський, Галицький, Городенківський, Долинський, Калуський, Коломийський, Косівський, Надвірнянський, Рожнятівський, Рогатинський, Снятинський, Тисменецький, Тлумацький райони, Івано-Франківська та Яремчанська міські ради.

Загалом рятувальники евакуювали з зон підтоплення до родичів або сусідів 548 людей. З підтоплених будинків врятували 286 людей, а також відбуксирували 6 автомобілів з 11 людьми.

Загалом через негоду підтопило 10 тисяч 399 житлових будинків та 9 фельдшерсько-акушерських пунктів. Рятувальники вже відкачали воду з 203 будинків та одного акушерського пункту.

Також в області затопило 4 546 підвалів, 15 тисяч 610 присадибних ділянок та 7 959 колодязів. Зруйновано 149 км автодоріг, 4 146 м берегоукріплень та 90 мостів. Також пошкоджено 586 км автодоріг та 169 мостів. Рятувальники розчистили 7 ділянок автодоріг від зсуву ґрунту та прибрали 13 повалених дерев.

Мешканцям Верховинського, Тисменицького та Тлумацького районів доставили продукти, бо там відсутнє транспортне сполучення.

повені

У Чернівецькій області з 43 населених пунктів підтопленими залишаються 36 населених пунктів у 7 районах: Вижницький, Путильський, Кіцманський, Новоселицький, Сторожинецький, Глибоцький та Герцаївський райони та будинки і частково вулиці у м. Чернівці.

З зон затоплення відселили 136 людей. Також із підтоплених будинків врятували 69 людей. Рятувальники укріпили дамби біля села Банилів та міста Вижниця.

У населених пунктах Новоселицького району та Чернівців виставили 9 постів спостереження.

У Львівській області на території 4 районів (Дрогобицький, Стрийський, Жидачівський та Старосамбірський) у 12 населених пунктах: підтоплено 72 житлових будинки, 15 господарських споруд та 516 га сільгоспугідь; затоплено 75 підвалів та 131 присадибну ділянку (було 169) та 150 колодязів; пошкоджено 195 метрів доріг.

Підрозділами ДСНС врятували 3 особи, перевезли 213 осіб, з них 21 дитина, відбуксирували 48 легкових автомобілів, доставили воду та хліб людям.

чернівецька обл

У Тернопільській області піднявся рівень води у Дністрі. Через це у Монастириському районі підтопило 37 будинків, 27 дворогосподарств, 538 гектарів угідь. Рятувальники евакуювали 157 людей.

У Закарпатській області на території Рахівського району внаслідок інтенсивних опадів та підняття рівня води в річках Тиса, Чорна Тиса та Теребля: було підтоплено 475 дворогосподарств з них 55 будинків у 11 населених пунктах.

Станом на 7 год. 25 черня: підтоплень немає, проїзд транспортних засобів забезпечено; пошкоджено 40 м дороги державного значення Н-09 Мукачево-Рогатин біля села Кваси, урочище Кевелів.

Заходи з ліквідації наслідків негоди та надання допомоги постраждалим тривають.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: