fbpx
Сьогодні
09:54 25 Чер 2020

Суд відмовився відновити Семочка на посаді заступника голови СЗР, який фігурує в справі Порошенка

Верховний суд відмовився відновлювати Сергія Семочка на посаді першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки України. Позов Семочка залишили без розгляду.

Про це повідомили у прес-службі Верховного суду.

У своєму позові Семочко просив визнати протиправним і скасувати указ президента від 12 квітня 2019 року №143/2019 про його звільнення з посади у СЗР, а також поновити його на цій посаді.

"24 червня 2020 Верховний суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду залишив без розгляду позов Сергія Семочка до президента України, третя особа, не яка заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача – Служба зовнішньої розвідки України", – йдеться в повідомленні.

Повний текст постанови буде подано протягом п'яти днів.

Нагадаємо, 12 квітня 2019 року Порошенко звільнив Сергія Семочка з посади першого заступника глави Служби зовнішньої розвідки.

До цього в 2018 року журналісти з'ясували, що Семочко володіє нерухомістю на понад 200 млн гривень, а члени його сім'ї мають російське громадянство й періодично відвідують окупований Крим. У підсумку стосовно Семочка було відкрито справу про державну зраду, у травні суд продовжив розслідування ще на рік.

Зазначимо, у червні 2020 року генпрокурор Ірина Венедиктова підписала підозру п'ятого президенту Петру Порошенку про перевищення повноважень під час призначення на посаду в Службу зовнішньої розвідки Сергія Семочка.

Раніше Порошенко розповів, чому проти нього порушили справу.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: