fbpx
Сьогодні
14:35 25 Чер 2020

Уряд призначив Шкарлета в.о. міністра освіти і науки

Кабмін призначив ректора Чернігівського національного технологічного університету Сергія Шкарлета виконуючим обов'язки міністра освіти і науки.

25 червня одноголосно рішенням урядовців на нього поклали виконання обов'язків міністра.

Відповідне подання зачитав прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Сергій Шкарлет – доктор економічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України. Керує Чернігівським національним технологічним університетом з 2010 року. У 2013 році ексміністр освіти і науки Дмитро Табачник вручив Шкарлету нагрудний знак і посвідчення "Заслужений діяч науки і техніки України".

У 2010 році Шкарлет балотувався до Чернігівської облради від "Партії регіонів".

Також стало відомо, що у його наукових роботах виявлено великі обсяги плагіату; ще його звинувачують у корупційних "хвостах". Наприклад, у січні 2020-го Чернігівський технологічний університет придбав за державні гроші білий пікап Volkswagen Amarok VOLCANO вартістю більше 1,5 млн грн.

Відзначимо, що вже три місяці посаду міністра освіти в уряді Дениса Шмигаль залишається вакантною. З березня МОН в статусі в.о. міністра керує Любомира Мандзій

Раніше парламентський комітет з питань освіти, науки та інновацій не підтримав кандидатуру Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти і науки.

Освітяни, науковці та інші небайдужі 18 червня вийшли на протест під Верховну Раду проти призначення Сергія Шкарлета очільником МОН.

Громадські освітні організації, батьки та небайдужі звернулися до народних депутатів, президента та прем'єра, щоб ті призначили кваліфікованого очільника Міністерства освіти і науки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: