fbpx
Сьогодні
22:26 25 Чер 2020

Прокуратура відкрила справу через вирубку лісу в Карпатах

Прокуратура почала кримінальне провадження за фактами масового знищення рослинного світу, що ймовірно призвело до стихійного лиха на території Івано-Франківської та інших областей.

Зараз тривають першочергові слідчі дії, інформує пресслужба прокуратури Івано-Франківської області.

Так, встановлено, що в червні цього року на Прикарпатті випала наднормативна кількість опадів, в результаті чого загинули три людини.

Також є підтопленими понад 10 тисяч житлових будинків, зруйновано 150 км доріг і 90 мостів, пошкоджено 586 доріг і 169 мостів, знищено 4146 метрів берегоукріплення.

"Їх виникнення, ймовірно, стало можливим в результаті масового знищення об'єктів рослинного світу, вирубки лісів, неналежного здійснення лісогосподарської діяльності та невиконання заходів з охорони навколишнього природного середовища посадовими особами", – йдеться в повідомленні.

Тим часом Президент України Володимир Зеленський прибув з робочою поїздкою до Івано-Франківської області.

Нагадаємо, що через сильні дощі на Західній Україні справжній потоп. Кілька областей, десятки міст і тисячі будинків пішли під воду. Люди втрачають майно і похапцем рятують життя.

Як кажуть екологи, причина трагедії криється у нерозважливому і злочинному ставленні до природи. Вирубці лісів і недотримання елементарних норм безпеки.

Чому відразу кілька українських областей йдуть під воду, хто несе за це відповідальність і як убезпечити себе від трагедії — розбиралася "Рубрика".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: