fbpx
Сьогодні
16:35 25 Чер 2020

Міністр Сійярто: Угорщина готова допомогти Україні з повенями на Тисі

Угорщина готова боротися разом з Україною проти паводків на Тисі й надати необхідну допомогу.

Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто на спільному з главою МЗС України брифінгу.

"Угорський уряд замовив розробку проектів на реконструкцію моста в Загоні. Ми готові це виконати. Ми готові боротися разом проти паводків на Тисі… Я також сказав панові міністру (закордонних справ України Кулебі), що якщо Угорщина може вам чимось у цій області допомогти, ми готові це зробити".

Також міністр закордонних справ Угорщини звернув увагу на питання економічного співробітництва й інфраструктури.

Зокрема, він поінформував, що в угорському банку Exim є кредитна лінія на 62 млн для того, щоб підтримати ділові контакти між угорськими й українськими підприємцями. "Окрім цього, є $50 млн, запропонованих Україні для будівництва доріг на Закарпатті. Ми дуже сподіваємося, що ці гроші буде використано й дороги буде побудовано", – наголосив він.

Також Сійярто зазначив, що Угорщина до 2023 року побудує автостраду "М3" до українського кордону, і сподівається, що українські партнери побудують дорогу з українського боку.

"Я хочу наголосити, що Угорщина зацікавлена в добросусідських відносинах. Ми зацікавлені в тому, щоб наші дискусійні питання, пов'язані з використанням мови й освіти, ми вирішили якнайшвидше, і це стосується також того, що ми хочемо продовжувати співпрацю в галузі економіки, торгівлі. І я хочу запевнити пана Кулебу в цьому", – повідомив він.

Нагадаємо, сьогодні відбулося засідання Спільної українсько-угорської міжурядової комісії з питань економічного співробітництва, яка не збиралася майже сім років. За його підсумками підписали протокол, який має стати основою для підписання меморандуму між країнами під час зустрічі Орбана та Зеленського.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: