fbpx
Сьогодні
16:21 25 Чер 2020

Кабмін дав зелене світло е-резидентству: що це означає

Кабмін на засіданні в четвер схвалив запуск в Україні електронного резидентства.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Що таке е-резидентство

Е-резидент — особливий статус іноземного громадянина в Україні, що відкриває йому доступ до інформаційно-консультаційним сервісів, спрощує процедури отримання адмінпослуг та укладення цивільно-правових угод, а також надає можливість дистанційно заснувати і вести бізнес в Україні.

«Це один з унікальних проєктів Мінцифри, який може зробити Україну потужним Східноєвропейським IT-хабом. Завдяки е-резидентству вже в найближчому майбутньому наша країна стане привабливою для ведення бізнесу іноземцями, в першу чергу, IT-фахівцями», — прокоментував віцепрем'єр.

За словами Федорова, найближчим часом Мінцифри з іншими держорганами розробить нормативну базу для запуску проекту. У планах – до кінця року запустити портал е-резидентства.

Що це дасть іноземцям

Іноземці зможуть без необхідності відвідувати Україну:

  • отримувати український кваліфікований електронний підпис;
  • реєстраційний номер облікової картки платника податків;
  • можливість відкрити онлайн-рахунок в українському банку;
  • спрощений доступ до адмінпослуг в Україні.

Кого це стосується

«Першими е-резидентами бачимо закордонних ІТ-фахівців, які працюють на українські компанії, а також фахівців з країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону і близького зарубіжжя, яким статус е-резидента України допоможе ефективно співпрацювати на європейському ринку», — зазначив Федоров.

Також він додав, що всі е-резиденти будуть проходити ретельну перевірку в Україні з боку правоохоронних, фінансових органів та Мінцифри.

Іще одна важлива новина! Уряд дав зелене світло е-резидентству! Про цей проєкт я вам розповідав ще у вересні. І щодня ми…

Posted by Mykhailo Fedorov on Thursday, June 25, 2020

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: