fbpx
Сьогодні
13:54 24 Чер 2020

"Євросолідарність" вимагає від ВР реакції на сексизм із боку Корнієнка та Арахамії та просить в ОП графік президента

Партія "Європейська солідарність" скерувала звернення до керівництва Верховної Ради і регламентного комітету з вимогою розглянути на профільному комітеті й надати публічну оцінку сексистським висловлюванням із боку керівництва фракції і партії "Слуг народу".

"Закликаємо голову Верховної Ради Дмитра Разумкова, який є членом партії "Слуга Народу", публічно засудити заяви, неприпустимі в цивілізованих парламентах. Також очікуємо публічної реакції МФО "Рівні можливості", яке послідовно бореться з гендерними стереотипами і сексизмом", – ідеться в заяві партії.

Зазначається, що також "Євросолідарність" скерувала офіційні звернення до Офісу президента з вимогою надати повну інформацію про графік президента України Володимира Зеленського.

"Викликає серйозне занепокоєння фактичне самоусунення президента від питань зовнішньої політики і безпеки, серйозних внутрішніх проблем, відсутність будь-якої реакції на повінь на Західній Україні, загибель людей від вибуху в багатоповерхівці в Києві, збільшення обстрілів і погіршення безпекової ситуації на Донбасі. Вимагаємо надати повну інформацію, чи є за останні тижні в графіку президента зустрічі з військовим керівництвом країни, міжнародні телефонні перемовини і контакти, і скільки часу в його графіку займають соціальні мережі, присутність у чатах і соціальних групах", – ідеться в тексті заяві.

Крім цього, політсила звернулася із запитом до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення з проханням дати роз'яснення, чи можуть телеканали транслювати висловлювання президента зі словом "засранці", чи не є це порушенням етики й моралі й чи не призведе це до підриву суспільної моралі.

"Євросолідарність" також просить надати інформацію про те, чи проведено моніторинг українських телеканалів щодо використання висловлювань президента зі словом "засранці" і чи буде призначено позапланові перевірки всіх медіа, які це протранслювали.

Раніше в ЗМІ розгорівся скандал щодо висловлювань голови партії "Слуга народу" Олександра Корнієнка і голови фракції Давида Арахамії, які в Миколаєві перед початком прес-конференції нібито обговорили колегу з фракції Ірину Аллахвердієву.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: