fbpx
Сьогодні
19:34 24 Чер 2020

Шмигаль заявив, що понад 100 дітей не зможуть скласти ЗНО в основну сесію через повені

Фото Reuters

Абітурієнтам, які внаслідок повені в окремих регіонах України не зможуть взяти участь у зовнішньому незалежному оцінюванні, нададуть таку можливість окремого іспиту.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на брифінгу 24 червня щодо надзвичайної ситуації у Західній Україні, повідомляє Укрінформ.

"Є окрема ситуація, понад 100 дітей заблоковані і, скоріше за все, не зможуть скласти ЗНО. Це питання буде вирішене по всіх областях, якщо така ситуація буде ще десь … діти матимуть змогу окремо скласти ЗНО, ми визначимо час і процедуру, батькам і дітям не потрібно хвилюватися з цього приводу", – повідомив Шмигаль.

Прем'єр зазначив, що пріоритет у ситуації з повенями – збереження життя і здоров'я людей, евакуація хворих і тих, хто її потребують, розміщення у родичів чи в інших закладах тих, хто втратив житло.

"Пріоритет номер два – розчищення своєрідних дамб, які утворилися через бруд і деревину, що застрягла біля мостів, мости наразі під загрозою …тож дано команду і перекинуто додаткові підрозділи з відповідною технікою, щоб розпочати розчистку русел річок і потічків", – наголосив Шмигаль.

Він додав, що загальна кількість особового складу Національної поліції, Нацгвардії і ДСНС, яка сьогодні працює на Івано-Франківщині – понад півтори тисячі осіб.

Нагадаємо, Зеленський вимагає від уряду вирішити проблему щорічного підтоплення в західних областях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: