fbpx
Сьогодні
10:27 24 Чер 2020

Рятувальники продовжують боротися з наслідками негоди у чотирьох західних областях України: фото

Денис Шмигаль і Арсен Аваков полетіли в затоплені регіони

У чотирьох західних областях рятувальники продовжують ліквідовувати наслідки інтенсивних опадів та підняття ґрунтових вод, що спричинило підтоплення автодоріг та домогосподарств.

Про це повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій.

Станом на 7 ранку 24 квітня з наслідками негоди борються в Івано-Франківській, Закарпатській, Чернівецькій та Львівській областях.

На Закарпатті 23 червня сталося підтоплення 65 дворогосподарств і селищі міського типу Ясіня та п'ятьох домогосподарств у місті Рахів. Станом на ранок рятувальники викачали близько 21 тисячі м³ води. Наразі підтоплень немає.

У Чернівецькій області підтоплення ліквідували у трьох населених пунктах: селах Бісків, Черепівка та смт Глибока. Досі підтоплені 15 населених пунктів у 5 адміністративних районах. Рятувальники відселили 101 людину з постраждалих районів області.

Наразі продовжуються роботи з укріплення пошкоджених ділянок дамби в селі Банилів та місті Вижниця. Рятувальники також забезпечили проїзд на автодорозі регіонального значення Р-62 Чернівці-Верховина протяжністю 50 м.

У Львівській області залишаються підтопленими вісім населених пунктів у трьох районах. У регіоні рятувальники вже відселили 124 людини.

У селі Зарічне Стрийського району стався перелив річки Свіча через дорогу місцевого значення протяжністю 600 м та перелив річки Сукіль через дорогу місцевого значення протяжністю 100 м між Малими Дідушичами – Подорожнім.

Рух призупинили через дорогу Жидачів-Калуш через перелив води з річки Свіча протяжність 1 кілометр та висотою до 1 метра.

На Прикарпатті через негоду перекрили рух деякими дорогами. Так, у селі Буковець стався зсув верхнього шару ґрунту. Внаслідок чого дорогу державного значення Р-24 «Татарів — Кам'янець-Подільський» повністю перекрили.

У місті Галич рух перекрили на автомобільному мосту через Дністер на трасі Н-09 «Львів-Івано-Франківськ».

Крім того, через негоду в Івано-Франківській області підтоплено 4596 житлових будинків у 165 населених пунктах та зруйновано 90 мостів. Довелося відселити 285 людей.

Також прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, голова ДСНС Микола Чечоткін та командувач Національної гвардії Микола Балан екстрено полетіли на Прикарпаття для контролю ліквідації наслідків негоди.

фото потопов

Фото: ДСНС

потопи на заході

Фото: ДСНС

негода на західній укр

Фото: ДСНС

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: