fbpx
Сьогодні
18:29 24 Чер 2020

Мінцифри підтримало проєкт, що надає безкоштовну ІТ-освіту жителям Донецької та Луганської областей: скільки вже долучилося

22 червня ГС «Мережа Глобального Договору в Україні», представник Мінцифри та партнери освітньої програми визначили, чим вона відрізняється від інших освітніх проєктів, оголосили про започатковані партнерства, обговорили питання якісної цифрової освіти та потреб ІТ-ринку України.

Програма «IT nation» – освітній проєкт, що надає безкоштовну онлайн ІТ-освіту жителям Донецької та Луганської областей. Сьогодні розвинуті навички, які забезпечує програма, дають можливість різним категоріям населення почувати себе впевненіше у мінливому світі технологій і ставати більш конкурентоспроможними на ринку праці.

ІТ – перспективний та прибутковий напрям, невід'ємна перевага якого – можливість навчатись і працювати дистанційно. Жителі Донецької та Луганської областей, внаслідок військового конфлікту, зазнали негативних впливів: вимушене переселення, відтік інвестицій, втрата обласних центрів як територій прибуткового працевлаштування.

Організатори програми бачать у регіоні потужний потенціал, і завдяки IT nation регіон отримає пул місцевих фахівців з базовими знаннями, які завдяки партнерам проєкту зможуть отримати перше місце роботи у сфері ІТ, реалізувати власні стартапи і швидко адаптуватись до сучасного цифрового світу, що сукупно створює умови для інтенсивного розвитку регіону.

Від старту на початку 2020 року на програму зареєструвалось більше 2500 осіб, 66 % учасників з Донецької та 34 % – з Луганської областей.

Чоловіків та жінок навчається практично порівну. Участь доступна для всіх категорій населення: безробітні, підприємці, одинокі матері, батьки багатодітних родин, ВПО та учасники АТО, усі бажаючі старше 15 років.

Програма має 5 напрямків навчання, що відповідає різному початковому рівню навичок та амбіцій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: