fbpx
Сьогодні
21:12 23 Чер 2020

З напівзатопленого танкера Delfi під Одесою знову витікають нафтопродукти

Фото: dumskaya.net

На поверхні морської води біля одеських пляжів 23 червня з'явились маслянисті плями в районі підтопленого танкера Delfi.

Про це повідомляє пресслужба Державної екологічної інспекції в Одеській області на своїй сторінці у Facebook.

"Державна екологічна інспекція в Одеській області щодо аварійної події, що склалася з танкером Delfi в межах компетенції повідомляє: 23 червня 2020 року державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Одеської області виявлено під час обстеження акваторії в районі підтопленого танкера Delfi окремі маслянисті плями та сіру плівку сріблястого кольору на поверхні води (пошкоджені бонові огородження тощо)", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відібрано проби морської води в місці забруднення та направлено до відділу інструментально-лабораторного контролю Держекоінспекції. Згідно з результатами досліджень, встановлено перевищення нормативних значень гранично допустимої концентрації (ГДК) по вмісту в воді нафтопродуктів у 2,2 разів".

З метою недопущення виникнення порушень у сфері природоохоронного законодавства України та уникнення забруднення акваторії Чорного моря Інспекцією направлено лист до Одеської філії ДП АМПУ щодо здійснення заходів реагування і приведення акваторії до належного стану.

Днями повідомлялося, що із затонулого біля узбережжя Одеси танкера почало виливатися паливо.

Нагадаємо, через погані погодні умови, відсутність палива, електроживлення та незадовільну експлуатацію судно ще у листопаді 2019 року знесло вітром до акваторії Одеського порту.

Екіпаж танкеру, який перекинувся під Одесою, врятований.

Також ми запитали у експерта докладно, у чому екологічна загроза аварії танкера під Одесою та що робити.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: