fbpx
Сьогодні
16:35 23 Чер 2020

Євросоюз спільно з ВООЗ передали Україні місячний запас засобів захисту для 50 лікарень

Європейський Союз спільно з Європейським регіональним бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я передали Україні гуманітарний вантаж із місячним запасом засобів індивідуального захисту для медиків 50 лікарень першої хвилі всіх регіонів.

Віце-прем'єр з питань євроінтеграції Ольга Стефанішина під час прес-брифінгу з нагоди передання ЗІЗ зазначила, що загальна вартість вантажу становить EUR1 млн.

"Така можливість стала реальною завдяки запущеному прем'єр-міністром і президентом механізму єдиної координації заходів з протидії коронавірусу в Україні", – уточнила Стефанішина.

За словами віце-прем'єра, партія ЗІЗ містить 50 тис. медичних масок, 250 тис. халатів, 125 тис. респіраторних масок, 50 тис. захисних щитків і 2,5 тис. спеціальних окулярів. Допомогу буде передано до 50 визначених МОЗ лікарень.

"Ця партія покриває місячний запас потреби лікарень у ЗІЗ. Усі засоби відповідають стандартам ВООЗ", – додала вона.

У свою чергу тимчасовий повірений у справах Європейського Союзу в Україні Артур Гебаль зазначив, що це постачання – лише частина пакета допомоги ЄС Україні на близько EUR190 млн.

Головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко наголосив, що наступне постачання ВООЗ буде використане для розширення потужностей лабораторій.

"Наступне постачання ВООЗ стосуватиметься виключно нарощування потужностей лабораторій. Ми спільно з ВООЗ відпрацювали стратегію розширення тестування на коронавірус в Україні, погодили й точково купуємо устаткування, яке збільшить кількість лабораторних досліджень", – уточнив Ляшко.

Заступник міністра додав, що нині 247 медзакладів першої хвилі забезпечені ЗІЗ.

За словами Ляшка, в Україні зростає кількість нових випадків коронавірусної хвороби, зокрема в західних регіонах.

"Найбільший коефіцієнт зростання порівняно з попередніми сімома днями демонструє Одеська область – 83%. Найбільш критична ситуація щодо можливості впровадження жорсткіших обмежень у нас у західних регіонах, зокрема в Закарпатській, Львівській, Волинській областях. Там реєструється збільшення випадків коронавірусної хвороби", – сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: