fbpx
Сьогодні
11:44 23 Чер 2020

Великий інвестиційний фонд Mubadala зацікавився 7 українськими підприємствами, - міністр

Фото Reuters

Міністерство закордонних справ України та Фонд державного майна України провели зустріч з інвестиційним фондом Mubadala (ОАЕ) й обговорили його участь у великій приватизації і зацікавленість у семи українських підприємствах із переліку інвестиційного атласу.

Про це повідомило МЗС.

"Міністерство закордонних справ і наше посольство в Об'єднаних Арабських Еміратах працюють задля залучення інвестицій в Україну. Я дуже задоволений, що фонд Mubadala зацікавлений взяти участь у великій приватизації в Україні. Це хороший сигнал, що потужні світові гравці бачать великий потенціал України, і хочуть інвестувати. Крім того, участь великих інвестиційних фондів робить процес великої приватизації більш конкурентним", – сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Представників одного з найбільших інвестиційних фондів світу зацікавила участь у конкурсі щодо семи українських підприємств, серед яких Об'єднана гірничо-хімічна компанія, Центренерго та низка Обленерго.

Учасники зустрічі обговорили стадію підготовки проектів та операційні питання. Зокрема, вони домовилися за сприяння МЗС і посольства України в Об'єднаних Арабських Еміратах встановити зв'язок на операційному рівні між представниками Mubadala і Фондом державного майна України.

За умови відкриття кордонів між Україною та ОАЕ, вже в липні може відбутися візит до України комісії фонду, яка зможе побачити й оцінити привабливість об'єктів.

У МЗС повідомили, що міжнародний інвестиційний фонд Mubadala (Абу-Дабі, ОАЕ) – один із найбільших інвестиційних фондів світу, який володіє активами на понад $850 млрд.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: