fbpx
Сьогодні
12:54 23 Чер 2020

У восьми областях України через негоду підтопило будинки і вулиці, голова Буковини попередив про підвищення рівня води в річці

Внаслідок інтенсивних дощів і поривів вітру 22-23 червня в Івано-Франківській, Чернівецькій, Кіровоградській, Вінницькій, Полтавській, Львівській, Одеській та Рівненській областях сталося падіння дерев, підтоплення значної кількості житлових будинків, господарських будівель, вулиць, автомобільних доріг, покрівель шкіл, будинків і житлових будинків.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

"В Івано-Франківській області вже декілька днів продовжуються інтенсивні дощі і прогнозуються ще, як мінімум, на два дні. Підіймається рівень води в річках, розливи річок підтоплюють житлові будинки, домогосподарства. У гірській місцевості активізувались зсувні процеси, які перекривають дороги.

ДСНС залучає всі служби взаємодії, дорожні служби, нам допомагає поліція", – розповів начальник управління ДСНС в Івано-Франківській області Володимир Чернецький.

Крім того, стався порив дамби №5 на р. Черемош, протяжністю 10 м, а також підмито підпірної стіни бетонного берегоукріплення автодороги регіонального значення Р-62 "Чернівці-Верховина", протяжністю 50 м (наразі проїзд забезпечено). Жертв і постраждалих немає.

Раніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков провів робочу нараду, на якій було скоординовано всі сили і засоби МВС для боротьби зі стихією в Івано-Франківській і Чернівецькій областях.

У Чернівецькій області через сильні дощі піднявся рівень води в річках Прут, Черемош та Брусниця. Розмиті автошляхи та підтоплені мости в семи населених пунктах.

Разом з тим, голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук у відеозверненні попередив про значне підвищення рівня води у річці Прут через опади.

"І сильні опади призведуть до стрімкого, різкого підвищення рівня води у річці Прут в межах міста Чернівці. Прогнозований рівень підняття до 6 метрів", – повідомив він.

Осачук закликає людей забезпечити безпеку власної оселі і бути готовим до евакуації.

"Стосується також і течії нижче міста Чернівці у Новоселицькому районі, де уже зараз є великі підтоплення в районі села Маршенці. Може піднятись рівень води у річці Прут навіть до 10 метрів", – заявив він.

Уже створено обласний штаб з надзвичайної ситуації по ліквідації наслідків паводку.

Як наголосив голова ОДА, максимальне підняття рівня води буде відбуватись з 21:00 до 3:00.

Зазначимо, останні дні на заході України йдуть сильні дощі, через що в двох областях були введені надзвичайні заходи небезпеки.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: