fbpx
Сьогодні
08:52 23 Чер 2020

У Міненерго назвали виконані антикризові рішення в енергетиці

У Міністерстві енергетики відзвітували про виконання рішень Антикризового енергетичного штабу

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Йдеться зокрема про удосконалення механізму ПСО і прийняті зміни до постанови Кабінету Міністрів, які регламентують проведення аукціону на електричну енергію, що виробляється атомними станціями. Серед головних досягнень називають зменшення обов'язкової частки продажу електроенергії ДП "Енергоатом" з 85% до 80%. Це означає, що тепер "Енергоатом" може продавати 5% виробленої електренергії на вільному ринку, за двосторонніми договорами. За оцінкою самого "Енергоатому", це надасть додаткові 2 млрд грн.

Також надається можливість ДП "Гарантований покупець" купівлі —продажу електричної енергії за двосторонніми договорами.

У Міненерго назвали виконані антикризові заходи в енергетиці

Також Міненерго удосконалив функціонування ринку двосторонніх договорів. Відповідною постановою забороняється перепродаж електроенергії, а "Енергоатому" гарантується додатковий ринок збуту виробленої електроенергії.

У Міненерго назвали виконані антикризові заходи в енергетиці

Окрім того, прийнято розпорядження Кабінету Міністрів для забезпечення пріоритетного використання вітчизняного вугілля тепловою генерацією, що має заспокоїти ситуацію серед гірників, зокрема вивести їх зі штучного простою.

У Міненерго назвали виконані антикризові заходи в енергетиці

В Міненерго також розповіли про підписаний з виробниками "зеленої" електроенергії меморандум, який серед іншого передбачає зниження "зеленого" тарифу, відповідальність за небаланси та реструктуризацію боргу.

"Підписано Меморандум про порозуміння з виробниками та інвесторами ВДЕ. Виконання умов документу дасть можливість заощадити енергосистемі в цілому близько 6,5 млрд грн щорічно і понад 2 млрд євро за весь період підтримки", — зазначили в Міненерго.

Наостанок у відомстві зазначили, що у ВР зареєстровано два підготовлених Міненерго законопроекти.

"Перший — імплементує положення Меморандуму, удосконалює аукціонну модель, яка вже передбачена чинним законодавством, про підтримку альтернативних джерел енергії. Другий законопроєкт вносить зміни до Закону "Про ринок електричної енергії"", — резюмували у відомстві.

У Міненерго назвали виконані антикризові заходи в енергетиці

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: