fbpx
Сьогодні
12:02 23 Чер 2020

Суд скасував підозру нападнику на Стерненка Кузнецову

Фото УНІАН

Печерський районний суд Києва скасував підозру Івану Кузнецову, який був одним із нападників на екслідера одеського осередку "Правого сектору" Сергія Стерненка і загинув під час нападу.

Про це повідомив Стерненко та ексзаступник голови Адміністрації Віктора Януковича Андрій Портнов, адвокати якого представляють інтереси родичів загиблого Кузнєцова, в Telegram.

Стерненко: "Вчора суддя Печерського районного суду (В'ячеслав – ред.) Підпалий на прохання адвоката Портнова і за сприяння Авакова скасував підозру Івану Кузнецову, який за $1000 напав на мене біля мого дому".

Портнов: "За зверненням наших адвокатів, суд визнав незаконною і скасував підозру, вручену посмертно Івану Кузнєцову – жертві… Стерненка, 1995 р.н., підозрюваного в умисному вбивстві…".

За словами Портнова, це судове рішення "руйнує версію слідства, що вбивця захищався від нападу і створює прямі підстави для зміни кваліфікації підозри фігуранту".

Він також додав, що його команда буде домагатися перекваліфікації справи "на умисне вбивство з особливою жорстокістю, що передбачає довічне позбавлення волі".

Стерненко у свою чергу додав, що 23 червня суддя Шевченківського районного суду Віталій Циктіч не дав дозвіл на затримання спільника Кузнецова Олександра Ісайкула, який 17 березня 2019 року втік з України.

Він також нагадав, що апеляція на його арешт буде 26 червня.

Нагадаємо, активіста Сергія Стерненка відправили під домашній арешт на 60 діб.

Повідомлялося, що Стерненку змінили адресу перебування на цілодобовому домашньому арешті.

Київський апеляційний суд у п'ятницю, 26 червня, розгляне скаргу щодо зміни запобіжного заходу Стерненку.

Нагадаємо, що в СБУ заявили, що дії Стерненка під час нападу на нього ставлять під сумнів версію про самооборону. У відомстві стверджують, що активіст вже після нападу, коли його життю нічого не загрожувало, наздогнав Кузнєцова і завдав йому кілька поранень, зокрема смертельне поранення в серце.

Стерненко і його адвокати категорично відкидають цю версію.

Суд почав розглядати запобіжний захід Стерненку 12 червня. Засідання супроводжувалося масовим протестом прихильників Стерненка.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: