fbpx
Сьогодні
Фото 20:50 23 Чер 2020

Наслідки негоди на Прикарпатті: сотні затоплених будинків, є жертви. В ОПУ та Кабміні пообіцяли допомогу

На Прикарпатті третій тиждень тривають сильні дощі і зливи. Річки Чорний і Білий Черемош вийшли з берегів. Пік негоди прогнозують на 24 червня.

На Закарпатті внаслідок негоди підтопленими виявилися понад 50 населених пунктів, для евакуації людей залучили більше сотні співробітників поліції і рятувальних служб. Про це заявив радник глави МВС Іван Варченко в ефірі "Україна 24", передає РБК-Україна.

"Маємо інформацію по Україні про більш ніж 50 населених пунктах, які постраждали тою чи іншою мірою. Мова йде про сотні людей, якщо ми говоримо про евакуацію. Мова йде про найбільш постраждалих районах, де людей чекає небезпека", – заявив він.

За його словами, за прогнозами рятувальників, негода триватиме ще кілька днів. При цьому опади можуть принести додаткові ускладнення.

Варченко також додав, що місцеві органи влади самі займаються евакуацією людей спільно зі співробітниками ДСНС.

негода Прикарпаття

Фото: Василь Фіцак

негода Прикарпаття

Фото: Василь Фіцак

Влада Прикарпаття проситиме в уряду на подолання наслідків червневої повені орієнтовно 400 млн грн. Про це на брифінгу в Івано-Франківську сказав голова обласної державної адміністрації Віталій Федорів, передає Укрінформ.

"Стихія триває. Щогодини ми бачимо, що збитки зростають. Орієнтовно, область буде просити 400 млн гривень в уряду з державного резервного фонду для відновлення тих об'єктів, які постраждали. Мова йде про зруйновані дамби, мости, переходи, дороги місцевого значення", – сказав Федорів.

Щодо відшкодування людям, в яких підтопило житлові будинки та сільгоспугіддя, то сума коштів, яку вони пізніше зможуть отримати в органах соцзахисту, становитиме 3-5 тис грн. Голова ОДА зазначив, що одноразову допомогу зможуть отримати малозабезпечені родини та сім'ї, які опинились у важкому матеріальному становищі.

Він зауважив, що на відновлення будинку у Білоберізький ОТГ для жінки, яка залишилась без житла з двома дітьми, кошти шукатимуть в обласному бюджеті. Четверту частину суми надасть Білоберізька ОТГ.

негода Прикарпаття

Фото: Василь Фіцак

негода Прикарпаття

Фото: Василь Фіцак

негода Прикарпаття

Фото: Василь Фіцак

На Івано-Франківщині 2 людини загинули і одна вважається безвісти зниклою

Мешканці села Яблуниця Івано-Франківської області повідомили на гарячу лінію "102", що через погані погодні умови у річку Білий Черемош злетів транспортний засіб. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції Іфано-Франківської області.

На місце були відправлені правоохоронці та рятувальники. Слідчі попередньо встановили, що вночі частково розмила дорогу річка через сильні дощі та підняття рівня води.

Пізніше місцеві ЗМІ повідомили, що внаслідок цієї пригоди загинуло двоє людей – чоловік водій і жінка пасажир.

Також повідомляється, що через сильні дощі та високий рівень води в річках у селі Дземброня жінка 1948 року народження впала в бурхливий потік води і загинула.

негода Прикарпаття

В Івано-Франківській області через погіршення погодних умов оголосили III рівень небезпеки (червоний). У гірських річках піднімається рівень води до 2 м. Рятувальники досі усувають наслідки негоди та евакуюють місцеве населення.

Пізніше в Івано-Франківській ОДА повідомили, що внаслідок негоди повністю відрізаними від цивілізації виявилися чотири села Бистрець, Дземброня, Шибене і Зелене. Також ускладнено проїзд між населеними пунктами Гринява – Грамотне, Красноїлля – Перехресне, Верхній Ясенів – Голови, Довгополі – Кохан, Розтоки – Барвінків.

За інформацією місцевої влади, дощі та зливи розмили майже 74 км берегів, знищили або пошкодили близько 8 км берегоукріплень. Також негода зруйнувала 10 км дамб, один водозабір та 11 автомобільних мостів. Ще 24 дорожніх і сім пішохідних мостів зазнали часткового руйнування.

У ДержНС повідомили, що доставляють їжу мешканцям постраждалих регіонів вертольотами. Всього до ліквідації наслідків негоди в західних областях від ДержНС залучено понад 300 осіб та 70 одиниць техніки.

негода Прикарпаття

негода Прикарпаття

Питання подолання наслідків негоди в західних областях України та надання допомоги регіонам розглянуть 25 червня. Про це повідомляє урядовий портал.

Зазначається, що питання щодо подолання наслідків негоди в західних областях України буде розглянуто на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбудеться 25 червня.

"Комісія розгляне питання про надання допомоги постраждалим районам. Також очікується підняття рівня води на Дністрі. Ми маємо заздалегідь підготуватись до можливих наслідків", – повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Шмигаль доручив міністру екології та природних ресурсів Роману Абрамовському, голові Державної служби України з надзвичайних ситуацій Миколі Чечоткіну, головам обласних державних адміністрацій та іншим відповідальним особам підготувати пропозиції щодо вжиття невідкладних заходів.

За інформацією ДСНС, інтенсивні опади призвели до паводків у Івано-Франківській, Чернівецькій та Львівській областях. Найскладніша ситуація на території 12 районів Івано-Франківської області, у Вижницькому та Путильському районах Чернівецької області та у Стрийському районі Львівської області.

Зеленський виступив із заявою щодо негоди в західних областях України. Про це повідомили в Офісі президента України.

"Президент Володимир Зеленський тримає на контролі ситуацію в західних областях України, де вирує негода. Глава держави обговорив з урядом питання допомоги людям, які потерпають від повеней і сильних опадів, і поставив завдання відправити до постраждалих регіонів гуманітарний вантаж", – йдеться в повідомленні.

"Повені – це страшна проблема, яка вимагає ретельного стратегічного вирішення. А зараз ми маємо оперативно потурбуватися про людей, які залишаються без світла, чиї домівки затопило", – заявив Зеленський.

Президент Володимир Зеленський тримає на контролі ситуацію в західних областях України, де вирує негода. Глава держави…

Posted by Офіс Президента України on Tuesday, June 23, 2020

У ОПУ зазначили, що Зеленський щодня заслуховує звіт про розвиток ситуації з негодою.та додали, що рятувальники ведуть роботи в чотирьох областях: Івано-Франківській, Закарпатській, Львівській та Чернівецькій.

повінь

повінь

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: