fbpx
Сьогодні
20:12 23 Чер 2020

ОГХК та "Центренерго" зацікавили великий інвестфонд з ОАЕ

Інвестфонд Mubadala (ОАЕ) зацікавлений у семи українських підприємствах, серед яких Об'єднана гірничо-хімічна компанія, Центренерго та низка Обленерго.

Про це стало відомо на зустрічі Міністерства закордонних справ та Фонду держмайна із Mubadala. 

Учасники зустрічі обговорили стадію підготовки проєктів та операційні питання. Зокрема, вони домовилися за сприяння МЗС та посольства України в ОАЕ встановити зв'язок на операційному рівні між представниками Mubadala та Фондом державного майна України.

За умови відкриття кордонів між Україною та ОАЕ, вже у липні може відбутися візит до України комісії фонду, яка зможе побачити та оцінити привабливість об'єктів.

"Я дуже задоволений, що фонд Mubadala зацікавлений взяти участь у великій приватизації в Україні. Це хороший сигнал, що потужні світові гравці бачать великий потенціал України, і хочуть інвестувати. Крім того, участь великих інвестиційних фондів робить процес великої приватизації більш конкурентним", – заявив за підсумками зустрічі міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Довідка. Міжнародний інвестиційний фонд Mubadala (Абу-Дабі, Об'єднані Арабські Емірати) – один з найбільших інвестиційних фондів світу, який володіє активами на понад 850 млрд. доларів.

Нагадаємо, у Фонді держмайна розповіли, коли планують приватизацію "Центренерго".

Раніше повідомлялося, що ОГХК буде продавати продукцію за ринковими цінами на умовах передоплати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: