fbpx
Сьогодні
14:32 23 Чер 2020

Міністр юстиції заявив, що скоро на Кабмін винесуть новий законопроект щодо люстрації

Міністр юстиції Денис Малюська запевнив, що найближчим часом на розгляд Кабінету міністрів буде винесено новий закон про люстрацію.

Про це повідомив "Інтерфакс-Україна" із посиланням на Малюську.

У перерві слухання справи в Конституційному суді щодо конституційності закону про люстрацію Малюська нагадав журналістам, що Мін'юст розробив законопроєкт, який регулює люстраційні питання і його буде внесено на розгляд Кабміну найближчим часом.

Малюська: "У нас є рішення ЄСПЛ і рішення судів про стягнення мільйонних сум чи не щомісяця. Завдавати збитків державі й чекати, тому що краще дочекатися Конституційного Суду (поки той винесе рішення – ред.), це не опція для нас. Безумовно, нам цікава позиція Конституційного Суду. Але наскільки у мене склалося враження, їм також цікава наша думка, і вони чекають, що ми приберемо левову частку проблем своїм законопроектом".

Представник Верховної Ради в КС Ольга Совгиря у вівторок сказала, що законопроектів у парламенті з цього питання немає. Представник президента в КС Федір Веніславський сказав, що в Офісі президента точаться дискусії щодо підготовки законопроекту, наразі його немає, тривають попередні консультації.

Веніславський наголосив, що немає сумнівів у тому, що люстрація була потрібна, але оскаржуваний у КС закон про очищення влади "у багатьох своїх положеннях сумнівний".

Нагадаємо, що в КСУ надійшло два подання від Верховного суду та одне подання – від 47 нардепів щодо конституційності деяких положень закону про очищення влади. Згодом суд об'єднав три подання в одне провадження. Розгляд справи триває.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: