fbpx
Сьогодні
19:10 23 Чер 2020

ДБР прийшло з обшуком в Одеську міськраду

Державне бюро розслідувань проводить 16 обшуків, у тому числі і в Одеській міській раді

Обшуки проводять в рамках справи про закупівлю онлайн-підручників, які були у вільному доступі, повідомила прес-служба ДБР.

"За попередньою інформацією, 18 червня 2018 року посадові особи Департаменту економічного розвитку Одеської міської ради на підставі недостовірних даних оголосили і провели тендер на закупівлю онлайн-підручників. За його результатами з приватним підприємством було укладено договір і проведена оплата послуг з доступу до підручників на суму 13 млн 900 грн. Приватним підприємством, яке було визнано переможцем тендеру, був наданий доступ до ресурсу з підручниками, які перебували у вільному доступі на сайті Міністерства освіти України", – йдеться в повідомленні.

Зазначено, що в минулому році чиновники повторно внесли завідомо недостовірну інформацію про ефективність реалізації зазначеної програми. Також відповідні зміни внесли у Міську цільову програму підтримки інвестиційної діяльності в Одесі на 2019-2021 роки з питань фінансування зазначених заходів.

За даними слідства, за сприяння фігурантів справи в тендерах брали участь заздалегідь узгоджені учасники. Вони забезпечували завищення вартості послуг. Після тендерів гроші з бюджету переводили на рахунки підконтрольних підприємств. Надалі гроші переводили в готівку і розподіляли між учасниками злочинної схеми.

Правоохоронці відкрили справу за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, яке призвело до тяжких наслідків) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: