fbpx
Сьогодні
19:07 22 Чер 2020

Єрмак зустрівся зі спецрадником Ердогана

Фото: ОПУ

Українська делегація на чолі з керівником Офісу Президента Андрієм Єрмаком зустрілася з турецькою делегацією на чолі зі спеціальним радником та речником Президента Туреччини Ібрагімом Калином.

Про це передає Офіс Президента.

Сторони обговорили українсько-турецькі відносини та стан виконання попередніх домовленостей, а також проаналізували ключові двосторонні механізми співпраці.

Також темою переговорів стали пріоритетні напрямки взаємодії та конкретні проекти, покликані посилити динаміку двосторонніх відносин.

Було наголошено на необхідності активізувати роботу в межах інших механізмів двосторонньої взаємодії, зокрема в частині проведення 12-го засідання Міжурядової українсько-турецької комісії з торговельно-економічного співробітництва та поновлення переговорного процесу щодо укладення Угоди про вільну торгівлю.

Єрмак зустрівся зі спецрадником Ердогана

Фото: ОПУ

Окремо учасники зустрічі обговорили відносини у сфері оборонно-промислового комплексу та інтенсифікацію співпраці двох держав у оборонній галузі.

Серед іншого, йшлося про Дорожню карту ключових пріоритетів українсько-турецького співробітництва у 2020 році.

Крім того, українська сторона висловила подяку за незмінну підтримку з боку Туреччини суверенітету й територіальної цілісності України, а також увагу, яку турецька сторона приділяє захисту прав та інтересів кримських татар. Прикладом цього є готовність Туреччини побудувати житло для 500 сімей внутрішньо переміщених осіб з Криму, насамперед кримських татар.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: