fbpx
Сьогодні
15:59 22 Чер 2020

У Харкові відбулися сутички: чорнобильці не пускали в диспансер хворих на коронавірус, постраждали 2 поліцейських

У Харкові під час акції проти відкриття обласного диспансеру для прийому хворих коронавірусом між демонстрантами та поліцією сталися сутички. В результаті двоє поліцейських постраждали.

Про це повідомили у прес-службі Міністерства внутрішніх справ.

Наголошується, що в результаті сутичок в лікарню були госпіталізовані двоє співробітників Шевченківського відділу поліції.

"Близько 13:00 сталася сутичка, в результаті якої двоє 24-річних оперуповноважених Шевченківського відділу поліції отримали тілесні ушкодження. Один з поліцейських отримав закриту черепно-мозкову травму і струс головного мозку, іншого – забиття гомілки", – повідомили в МВС.

За даним фактом відкрили три кримінальні провадження за ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ч. 1 ст. 279 (блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства), ч. ст 2. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання із санкцій статей передбачає до 5 років позбавлення волі.

Сьогодні у Харкові кілька десятків людей заблокували обласний диспансер радіаційного захисту. Люди виступають проти госпіталізації в лікарню пацієнтів з COVID-19.

Відомо, що більшість протестуючих – представники чорнобильських організацій. На думку людей, диспансер не призначений для прийому хворих на коронавірусну інфекцію.

Учасники акції заявляють, що "під виглядом якихось коронавірусних хворих хочуть забрати Чорнобильську лікарню".

"Ми не говоримо, що вони не люди, вони теж люди, їх треба обстежити, лікувати, але цей диспансер не пристосований для того, щоб коронавірусних хворих тут лікувати. Він у центрі міста! Ми проти такого рішення влади", – заявив чорнобилець Сергій Беліченко.

Зазначимо, під час сьогоднішньої акції відбулися сутички протестувальників з поліцією. Чорнобильці намагалися перешкоджати в'їзду швидкої допомоги, яка мала привезти першого пацієнта з обласної клініки.

лікарня у харкові

На цей час в Харківській чорнобильській лікарні перебуває чотири таких пацієнти. У всіх ПЛР-тестування показало негативний результат.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: