fbpx
Сьогодні
16:27 22 Чер 2020

У Раді погодили виділення понад 2 млрд грн на доплати поліцейським через коронавірус

Фото Reuters

Бюджетний комітет Верховної Ради погодив виділення понад двох мільярдів гривень на доплати поліцейським із фонду боротьби з COVID-19. Це на третину більша сума, ніж за весь час карантину отримали медики.

Про це «Слідству.Інфо» повідомила депутатка «Голосу» Олександра Устінова.

За її словами, засідання відбулося 19 червня. Члени комітету більшістю голосів підтримали рішення Кабінету Міністрів про виділення коштів для Міністерства внутрішніх справ (МВС) із фонду боротьби з COVID-19. Депутатка зауважує, що один член комісії проголосував проти, а двоє утрималися. Устінова наголошує, що це кінцеве рішення, яке було необхідне для того, аби МВС отримало ці кошти.

За офіційними розрахунками, які МВС подавало на Кабмін, 67,5 тисяч поліцейських, задіяних у заходах із протидії коронавірусу, за період карантину отримають доплати у розмірі 50 відсотків місячної зарплати — це в середньому понад 9 тисяч гривень на одного співробітника поліції на місяць.

Як зауважує Олександра Устінова, на потреби медиків із цього фонду виділили значно менше коштів.

«На медиків витратили — і це разом з ліками — 1,5 мільярда. Що саме з цього пішло на зарплати, дослідити зараз неможливо. Відомо лише, що зі 120 тисяч українських медиків доплати отримали лише 12 тисяч — кожен десятий. А в поліцейських — більше, ніж кожен другий», — каже депутатка.

Також, за словами Устінової, механізм отримання доплати поліцейським значно простіший, ніж у працівника медичного закладу, який безпосередньо працює з інфікованими на коронавірус людьми.

«Як розраховуються доплати для лікаря? Лікар має подати, скільки він годин був із «ковідним» хворим, потім це має затвердити головний лікар, який подає це на НСЗУ (Національна служба здоров'я України — РЕД.). Поліцейські ж автоматично мають плюс 50 відсотків до зарплати», — наголошує вона.

Комітет Ради погодив виділення понад 2 млрд грн на доплати поліцейським через COVID-19

Окрім поліцейських, понад 280 мільйонів гривень на доплати передбачили також працівникам Нацгвардії, Держприкордонслужби та Державної служби з надвичайних ситуацій, які входять до МВС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: