fbpx
Сьогодні
21:57 22 Чер 2020

Порошенко заявив про диверсії проросійських сил

Фото Reuters

П'ятий президент України, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко закликав нинішню українську владу викрити відомих сценаристів чергової інформаційної атаки проти України та стратегічного партнерства з США.

Відповідну заяву оприлюднено на сайті політсили.

"Росія обстрілює Україну не тільки на лінії зіткнення. Вона так само стріляє по нас з різноманітної інформаційної зброї в рамках широкомасштабної гібридної війни. Сьогодні "п'ята колона" Кремля зробила ще один постріл фейками з метою підірвати українсько-американське стратегічне партнерство, яке лежить в основі міжнародної коаліції на підтримку України. Кремль втручається в американські вибори і залучає до цього свою агентуру в Україні. Інша мета чергової фабрикації з бесід українських і американських чиновників – зробити українське питання токсичним для Вашингтона і зруйнувати двопартійну підтримку України Сполученими Штатами", – написав лідер "ЄС".

Політик нагадав, що ґрунтуючись на підтримці США, були організовані прямі постачання американської оборонної зброї, зокрема "Джавелінів", патрульних катерів класу "Айленд", проведені спільні військові навчання, отримана газова незалежність від Росії та фінансово-кредитна підтримка України на вирішення соціальних і оборонних питань.

"Успіх партнерства з США для України був і залишається питанням життя і смерті. Не відкрию вам Америку, якщо скажу, що без підтримки такої наддержави як США, Україна не змогла б вистояти в нерівній боротьбі проти російської агресії. Це прописна геополітична істина. Вона очевидна для Кремля. Сподіваюся, цю істину розуміє і українська влада", – наголосив Порошенко.

Він зазначив, що чергові так звані "зливи" заслуговують на одну реакцію – притягнення до відповідальності представників "п'ятої колони", які засвітилися в цій спецоперації.

"Викривачем" знову виступив випускник вищої школи КДБ імені Дзержинського. А кагебешники, як відомо, колишніми не бувають. Таке клеймо – назавжди. Викрити відомих сценаристів чергової інформаційної атаки проти України і нашого стратегічного партнерства зі Сполученими Штатами – відповідальність нинішньої української влади", – заявив політик.

Також він висловив сподівання, що українська влада нарешті усвідомлює необхідність рішучої протидії диверсіям проросійських сил, щоб захистити співпрацю з США і виключити повернення України в сферу російського впливу.

Нагадаємо, у "Євросолідарності" заявляють, що за Порошенком стежать та вимагають пояснень від Зеленського.

Повідомлялося, що адвокати Порошенка подали в суд на Венедіктову.

Порошенко заявив, що Венедіктова отримала вказівку від влади.

Венедіктова заявила про тиск на неї з боку Порошенка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: