fbpx
Сьогодні
13:05 22 Чер 2020

Кличко вважає, що у Києві має бути створена муніципальна поліція

У Києві має бути створена муніципальна поліція, підзвітна громаді міста, вважає міський голова столиці Віталій Кличко.

"Хочу нагадати, що в столиці досі немає муніципальної поліції. Хоча ми давно виступаємо за її створення. У нас є муніципальна охорона, яка допомагає поліції. Але вона не має тих повноважень, які мають правоохоронці", – зазначив Кличко на онлайн-брифінгу.

Він наголосив, що муніципальна охорона може припиняти злочин та утримувати порушника до приїзду поліції. Також до її повноважень належить фіксація порушень правил карантину. Матеріали муніципальної охорони можуть стати приводом для накладення штрафів на порушників через суд. Таке рішення наприкінці березня ухвалила комісія міста з надзвичайних ситуацій.

"Про муніципальну поліцію. У парламенті з 2015 року лежить законопроект, що передбачає створення таких підрозділів. Відтоді він прийнятий тільки в першому читанні. А Києву потрібна муніципальна поліція. І ми постійно нагадуємо про це. Потрібно, щоб контролювати дотримання правопорядку на вулицях, для наведення ладу зі стихійною торгівлею, з паркуванням. І підзвітна вона має бути громаді міста", – зазначив Кличко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: