fbpx
Сьогодні
14:03 22 Чер 2020

Кава в Хмельницькому: Зеленський заявив, що сплатить штраф незалежно від рішення суду

Фото ОПУ

Безвідносно до рішення, яке ухвалить суд, президент Володимир Зеленський сплатить суму, рівнозначну сумі штрафу за порушення карантину.

Про це повідомив Офіс президента.

"Як громадянин України відчуваю свою відповідальність за порушення карантину в Хмельницькому. Добровільно сплачу на рахунок закладу харчування суму, яка співвідносна з сумою штрафу.

Водночас у разі винесення судом рішення про притягнення мене до адміністративної відповідальності виконаю його, як це передбачено законом України", – зазначив Зеленський.

Хмельницький суд 19 червня мав розглянути питання щодо адмінпорушення президента Володимира Зеленського. Однак ухвалити рішення щодо штрафу голові держави за порушення карантину суд не зміг. Суддя призупинив провадження і звернувся до Верховного суду для того, щоб отримати роз'яснення, чи можна притягувати до адмінвідповідальності президента. Адже згідно з Конституцією України, глава держави є недоторканим.

Раніше Зеленського, Ляшка, Єрмака оштрафували за відвідування кафе у Хмельницькому.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський під час поїздки в Хмельницький в середу, 3 червня, відвідав одне з місцевих кафе і сфотографувався з чашкою кави в залі закладу. Ось тільки затверджений урядом план поступового пом'якшення карантину передбачав зняття обмежень на роботу закладів громадського харчування не раніше 5 червня.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: