fbpx
Сьогодні
19:44 22 Чер 2020

Деркач оприлюднив запис нібито розмови Порошенка та Байдена

Позафракційний народний депутат України Андрій Деркач, який має проросійські погляди, і колишній скандальний прокурор Костянтин Кулик, якого вважають ставлеником олігархів, оприлюднили нібито чергові "плівки" з голосами, схожими на п'ятого президента України Петра Порошенка та ексвіцепрезидента США Джо Байдена.

Це відбулося під час пресконференції 22 червня. На ній було порушено питання про справу компанії "Бурісма", екснардепа-утікача Олександра Онищенка, а також нібито взаємини Порошенка з колишнім прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком і ексглавою НБУ Валерією Гонтаревою.

OBOZREVATEL опублікував найгучніші заяви з конференції Деркача і Кулика.

Деркач

 

Справа "Бурісми"

За словами Кулика, компанія нібито заплатила сім'ї Байденів більше $3 млн. Крім того, експрокурор стверджує, що юрист "Бурісми" Андрій Кіча, який недавно погорів на спробі дати рекордний хабар в $6 млн керівництву НАБУ і САП, у 2019 році збирався закрити всі справи, пов'язані з цією компанією, за $50 млн.

"Початкова сума хабара становила не 6 мільйонів. Розмір хабара становив 50 мільйонів доларів США", – озвучив Кулик свою версію.

Також, за версією Деркача і Кулика, після хабарного скандалу версія про підозру у справі "Бурісми" істотно змінилася. За їхніми словами, з неї нібито зникли згадки про компанії Байдена.

Справа Онищенка

онищенко

На "плівках Деркача" людина з голосом, що нагадує Порошенка, нібито висловлює слова подяки Байдену за сприяння ЦРУ в боротьбі із екснардепом-утікачем Олександром Онищенком, замішаним в масштабних корупційних схемах. Крім того, людина на записі каже, що Онищенко, маючи російське громадянство, намагався реалізувати за завданням ФСБ сценарій дестабілізації в Україні.

Також нібито Порошенко переживає через зв'язки Онищенка з ФБР. У відповідь на це занепокоєння нібито Байден запевняє, що вже домовився з ФБР про те, що вони не будуть встановлювати ніякі контакти з Онищенком.

"Якщо це правда, що ФБР співпрацює з ним, принаймні хотів би знати про це", – говорить людина, з голосом, схожим на п'ятого президента України.

"Ні-ні, вони цього не роблять. Я сказав вам, ФБР дійшло висновку, що у нього нічого немає, і припинило все", – запевняє нібито Байден.

Роль Яценюка

Порошенко, Яценюк, Гройсман

На записі, датованому 2016 роком, нібито Порошенко просить свого співрозмовника в особі Байдена вплинути на дії експрем'єр-міністра Арсенія Яценюка. Мова йде про силові правоохоронні структури, голосування за бюджет і Мінський процес.

Також на записі розмова співрозмовників стосується політичного майбутнього Яценюка. Нібито Байден каже, що Яценюк боїться кримінальних проваджень проти себе після відставки. "Він не є членом парламенту, він боїться кримінальних переслідувань щодо себе", – чутно на записі.

Однак людина, яку автори "плівок" називають Порошенком, запевняє, що Яценюку не варто побоюватися переслідувань.

"Ми захистимо його. Він політична особистість, він дуже молодий, йому всього 42 роки. І ми готові розробити сценарій його відставки, яка додасть йому позитивного сприйняття. Я впевнений, що у нього буде чудове політичне майбутнє", – відповідає другий голос на "плівках".

"Шантаж" заради мільярда і МВФ

МВФ

Також на "плівках", за версією Деркача, нібито Байден вимагав від глави української держави провести низку реформ, які необхідні МВФ, а у відповідь обіцяв надати кредитні гарантії на $1 млрд. Однією з ключових вимог Заходу нібито було підвищення тарифів для населення.

"Якщо буде певний прогрес, то я буду в змозі добитися від Конгресу не включати задній хід щодо наших зусиль з надання вам $1 млрд", – чутно на "плівці".

"В останні три тижні ми продемонстрували дійсно значний прогрес в сфері реформ. Ми проголосували за 100% тарифи, незважаючи на те, що МВФ очікував тільки на 75%", – каже чоловік, чий голос Деркач приписує Порошенку.

"Недоторканність" Нафтогазу "і Гонтаревої

Гонтарева

Також в "сенсації" від Деркача і Кулика нібито Байден вимагає від Порошенка не чіпати главу НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва, якого нібито хоче зняти тодішній глава уряду.

У свою чергу голос, який на "плівках" нібито належить Порошенку, каже, що певна недоторканність є і у тодішньої глави НБУ Валерія Гонтаревої – вона нібито перебуває "під його особистим захистом", адже на неї здійснюється тиск через націоналізацію ПриватБанку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: