fbpx
Сьогодні
15:51 21 Чер 2020

"Вона впаде, бідолаха": Лукашенко висловився про жінку-президента

Світлана Тихановська

Олександр Лукашенко закликав не протиставляти його жінкам і пояснив, що він мав на увазі, сказавши, що жінка в Білорусі поки що не зможе очолити країну

Про це пише Наша ніва.

"Мене спробують тепер з жінками зіштовхнути. Пам'ятаєте, я одного разу сказав, що жінка поки не може бути президентом у Білорусі? Низку причин назвав, але (критики Лукашенка – ред.) вихопили з контексту Конституцію", – сказав він.

"Що я мав на увазі: що наша Конституція така, що навіть людині важко перенести цей тягар. А якщо ти навантажиш її на жінку, вона впаде, бідолаха. Це я мав на увазі не тому, що не поважаю жінок. Якби не було жінок, я не був би президентом", – наголосив Лукашенко.

Лукашенко незмінно керує Білоруссю, починаючи з 1994 року. 9 серпня у Республіці Білорусь мають відбутися чергові вибори президента.

20 червня там завершено збір підписів, необхідних для реєстрації кандидатів. Трьома найбільш рейтинговими претендентами на посаду президента Білорусі від опозиції є ексголова "Белгазпромбанку", тобто мінської філії російського "Газпромбанку", Віктор Бабарико, харизматичний відеоблогер Сергій Тихановський та ІТ-розробник Валерій Цепкало. Наразі Бабарико та Тихановський перебувають під вартою за політично вмотивованими звинуваченнями.

Замість Тихановського спробує зареєструватися його дружина Світлана.

Раніше Лукашенко заявляв, що білоруське суспільство не готове до того, щоб президентом країни стала жінка.

Напередодні у Білорусі на акціях протесту затримали більш як 100 людей.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: