fbpx
Сьогодні
20:27 19 Чер 2020

Вперше за часів незалежності: ЗСУ випробували крилату ракету з бойовим зарядом

Збройні сили (ЗСУ) вперше в історії незалежності України провели випробування крилатих ракет з бойовим зарядом — ракети комплексу «Нептун» вразили дві морські цілі.

Про це повідомляє прес-служба держконцерну Укроборонпром.

Так, українська армія здійснила два пуски ракет по морських мішенях у морі, встановлених на відстані близько 80 кілометрів від узбережжя, обидві цілі було вражено.

«Як виробник ми готові виробляти ці комплекси серійно та поставляти в Збройні сили», — сказав Олег Коростельов, генеральний директор та генеральний конструктор ДККБ «Луч».

Також, за його словами, тепер розробники планують модернізувати комплекс «Нептун», аби ракети можна було запускати не лише з наземної техніки, а й з повітря та з кораблів.

Новий командувач Військово-морських сил України Олексій Неїжпапа наголосив, що сьогодні можна сказати, що Україна має повноцінний ракетний комплекс берегового базування.

«І наші плани щодо переходу Військово-Морських сил від концепції ВМС, який чекає на противника біля своїх берегів, до концепції ВМС, які будуть зустрічати противника біля його берегів, продовжують виконуватися», — додав він.

Ракетний комплекс «Нептун»: успішно завершилися перші в історії незалежної України ракетні пуски з бойовою частиною – відео ТРК «Бриз»

#madeinUOP ⚡️⚡️⚡️Два бойові пуски ракет – обидві мішені знищено!На Одещині успішно завершилися випробування ракетного комплексу Р-360 «Нептун».Блискуча робота команди Олега Петровича Коростельова – щирі вітання колективу підприємства! 👏👏👏Готуємося до серійного виробництва! ▶️Олег Коростельов, генеральний директор та генеральний конструктор ДККБ «Луч»:«Як виробник ми готові виробляти дані комплекси серійно та поставляти в ЗС. Питання постановки на озброєння, це вже більш юридичне та бюрократичне питання, яке залежить від генерального замовника».▶️ Олексій Неїжпапа, командувач ВМС ЗСУ: «Ми провели перші в історії незалежної України ракетні пуски з бойовою частиною. Вони пройшли повністю успішно і ми перевірили бойові можливості наших крилатих ракет. Можна сказати, що сьогодні ми маємо повноцінний ракетний комплекс берегового базування і наші плани щодо переходу Військово-Морських сил від концепції ВМС, який чекає на противника біля своїх берегів, до концепції ВМС, які будуть зустрічати противника біля його берегів, продовжує виконуватися».Слава Україні 🇺🇦! Відео – ТРК "Бриз"

Posted by Державний концерн "Укроборонпром" on Friday, June 19, 2020

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: