fbpx
Сьогодні
13:44 19 Чер 2020

Вакарчук вийшов з фракції "Голос", щоб позбутися мандата

Святослав Вакарчук, який подав заяву на складання депутатського мандати, вийшов із фракції "Голос". Оскільки Вакарчук обирався по партійному списку, а не по мажоритарці, то після цієї заяви йго повинні позбавити депутатського мандату.

Про це повідомив спікер Дмитро Разумков на засіданні парламенту 19 червня.

"Відповідно до частини третьої статті 60 закону України про регламент Верховної Ради України повідомляю про вихід народного депутата України Вакарчука Святослава Івановича зі складу депутатської фракції політичної партії "Голос", – зазначив Разумков,

Спікер зачитав заяву Вакарчука.

Сам Вакарчук пояснює таке рішення тим, що народні депутати не залишили йому вибору, відмовившись проголосувати за складання мандату.

Такий спосіб складання депутатського мандату – вимушений і формальний. Водночас він запевнив, що залишиться членом партії "Голос", і зробить все від нього залежне, щоб партія розвивалась та була успішною.

"Оскільки власні рішення я не змінюю, то єдиний вибір, який ВР мені залишила за законом, це: спочатку вийти з фракції, а потім бути виключеним з'їздом партії з виборчого списку, що, згідно з Конституцією, автоматично призведе до втрати мною депутатського мандату.

Замість мене в парламент зайде наступний по списку кандидат в депутати. В даному випадку, це Аліна Свідерська, юристка, висококласна спеціалістка з енергетики, випускниця Кембриджу", – повідомив Вакарчук у  Facebook.

11 червня 2020 року я написав заяву про складання мандата народного депутата України.18 червня Верховна Рада більшістю…

Posted by Святослав Вакарчук on Friday, June 19, 2020

На засіданні 18 червня Верховна Рада не змогла припинити повноваження народного депутата фракції "Голос" Святослава Вакарчука згідно з поданою ним заявою. Постанова не набрала відповідної кількості голосів – 175 із 226 необхідних.

Нагадаємо, фронтмен партії "Голос" Святослав Вакарчук заявив, що хоче скласти мандат народного депутата.

Раніше ми повідомляли, що у Верховній Раді України не вистачає голосів, щоб потримати складання повноважень народного депутата Святославом Вакарчуком.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: