fbpx
Сьогодні
17:22 19 Чер 2020

У Кабміні хочуть переглянути співпрацю з ЮНЕСКО

Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов заявив про необхідність перегляду співпраці з міжнародними організаціями, зокрема з ЮНЕСКО.

"Потрібно серйозно проаналізувати необхідність співпраці з низкою міжнародних організацій, значення яких на перший погляд є необхідними. Наприклад, ЮНЕСКО. З одного боку, це нікому не заважає, з іншого – створює купу додаткових обмежень. Є кілька європейських столиць, які не співпрацюють з ЮНЕСКО", – зазначив він в інтерв'ю LB.ua.

При цьому він зазначив, що розуміє, яку хвилю невдоволення в суспільстві може викликати цей крок.

"Звичайно, розумію. Але я і не пропоную відмовитися від такої співпраці. Все потрібно пояснювати: при будь-якому форматі співпраці або його відсутності, що це дає, які плюси, які обмеження, які можливості.

Я ж не пропоную відмовитися від ЮНЕСКО. У ЮНЕСКО є великий плюс. Але ЮНЕСКО іноді можуть використовувати, в тому числі, і як інструмент додаткового будівельного обмеження з метою створення передумов виникнення корупційної складової. Ось у чому річ", – резюмував Чернишов.

Також, Чернишов стверджує, що, згідно з новим законом про децентралізацію, громади можуть переформатуватися в нове утворення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: