fbpx
Сьогодні
20:09 19 Чер 2020

РФ може використати "інтегровані війська" у країнах Європи, - Міноборони

РФ поєднує традиційні військові засоби з відповідною діяльністю приватних військових компаній, місцевих колаборантів та інших парамілітарних груп, що в російській військовій теорії визначається як "інтегроване угруповання військ".

Про це заявив представник Головного управління розвідки МО України Вадим Скібіцький під час засідання Форуму безпекового співробітництва ОБСЄ, повідомляє Укрінформ.

"Росія намагається поєднувати традиційні військові та спеціальні засоби з відповідною діяльністю ПВК, найманців, місцевих колабораціоністських сил та інших парамілітарних груп, таких як "казаки". Усі ці підрозділи інтегровані в спільний розвідувально-інформаційний простір і діють під безпосереднім контролем вищого військового керівництва РФ, за єдиним задумом. Сучасна російська військова теорія визначає такий підхід як "інтегроване угруповання військ (сил)", – заявив він.

Приклади застосувань таких військ можна було спостерігати в Україні, Сирії та Лівії.

Як наголосив представник розвідки, бойовий досвід участі ПВК в Україні та Сирії дає Кремлю можливість "використовувати цей інструмент для проєкції свого військового впливу в інших регіонах".

"Росія здатна застосувати таке "інтегроване угруповання сил" проти інших суверенних держав, навіть європейських країн", – зазначив Скібіцький.

Він також підкреслив, що російські ПВК розвиваються швидко й "сьогодні виглядають майже так само, як і підрозділи збройних сил".

"Насправді це – дешеві регулярні сили, які не мають державного соціального захисту. Є ознаки того, що Москва не збирається зменшувати використання ПВК", – зазначив представник ГУР.

На сьогодні російські ПВК "швидко зростають, розширюючи присутність".

"Крім того, вони стають фінансово дедалі сильнішими й отримують все більше коштів із прихованих урядових та неурядових джерел. У майбутньому Кремль розширюватиме використання таких проксісил для реалізації своїх інтересів, підриваючи міжнародну стабільність", – переконаний представник Головного управління розвідки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: