fbpx
Сьогодні
10:46 19 Чер 2020

МВФ може прийняти рішення по наступному траншу для України у вересні

Міжнародний валютний фонд планує у вересні цього року провести перший огляд виконання Україною програми Stand-By, за результатами якого буде прийнято рішення щодо виділення наступного траншу

Про це пише Укрінформ.

Згідно з повідомленням, Міжнародний валютний фонд планує у вересні цього року провести перший огляд виконання Україною програми Stand-By, за результатами якого буде прийнято рішення щодо виділення наступного траншу.

"Ця програма (Stand by для України – ред.) тільки почалася, і зараз важко назвати дату, коли відбудеться перший розгляд. Але я можу сказати, що ми орієнтуємося на вересень", – сказав директор прес-офісу МВФ Джері Райс.

Разом із тим, він зазначив, що умови, які повинна виконати Україна, для отримання наступного траншу, вказані у документах самої програми, оприлюдненої у відкритому доступі.

Представник Фонду також підкреслив, що нинішня програма МВФ націлена на допомогу Україні у вирішенні проблем, пов'язаних з пандемією COVID-19. Інша мета програми полягає в створенні можливостей для повернення України до економічного зростання після кризи шляхом впровадження критично важливих реформ.

Раніше повідомлялося, що в Україну надійшов перший транш кредиту МВФ – 2,1 млрд доларів.

Нагадаємо, що Рада директорів МВФ затвердила програму співпраці з Україною на $5 мільярдів.

10 червня Європейська комісія перерахувала Україні 500 млн євро макрофінансової допомоги. До кінця року Україну очікує ще 1,2 млрд євро від Єврокомісії і 1 млрд доларів від Світового банку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: