fbpx
Сьогодні
18:55 19 Чер 2020

Меркель підтвердила, що ЄС вирішив продовжити санкції проти РФ через Донбас

Фото Reuters

Через відсутність прогресу у виконанні Мінських угод голови держав і урядів країн Євросоюзу домовилися про продовження секторальних санкцій, введених проти Росії в 2014 році за порушення територіальної цілісності України.

Про це рішення за підсумками відеоконференції повідомила канцлер Німеччини Ангела Меркель, передає Deutsche-Welle.

"Ми вирішили, що санкції знову продовжать на шість місяців", – сказала вона.

Також на засіданні Меркель разом з президентом Франції Еммануелем Макроном як учасники "нормандської четвірки" розповіли своїм колегам про стан справ, що стосуються реалізації Мінських угод.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вітав таке рішення ЄС і подякував за нього.

"Я вітаю сьогоднішнє політичне рішення лідерів ЄС продовжити економічні санкції проти Росії ще на шість місяців. З 2014 року санкційна політика ЄС допомагає стримувати агресію Росії проти України. Санкції дають чіткий сигнал: Росії необхідно повністю виконати Мінські угоди", – написав він у своєму Twitter.

Тепер продовження санкцій має офіційно затвердити Рада ЄС. Секторальні санкції передбачають заборону на доступ до ринку капіталів Євросоюзу для декількох російських банків і компаній, ембарго на поставки в РФ зброї і товарів подвійного призначення, а також обмеження доступу до технологій в енергетиці, зокрема у видобутку нафти на глибоководних, арктичних і шельфових родовищах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: