fbpx
Сьогодні
19:04 19 Чер 2020

Компанія дружини нового міністра екології фігурує у справі НАБУ, - "Схеми"

Дружина новопризначеного міністра захисту довкілля Романа Абрамовського є мажоритарним акціонером фірми "Київгідромонтаж", яка фігурує у справі Національного антикорупційного бюро (НАБУ). Сам міністр до 2019 входив до наглядової ради компанії.

Про це йдеться у розслідування журналістів програми "Схеми".

У НАБУ підтвердили наявність кримінального провадження проти "Київгідромонтаж", яке було відкрито 21 січня 2020 року. При цьому жодній особі у вказаній справі досі не повідомлено про підозру.

Як встановили журналісти, у 2017 році компанія виграла тендер держпідприємства "Укрводшлях" на ремонт Канівського судноплавного шлюзу. Отримавши 20,9 млн гривень фірма мала замінити ворота шлюзу, однак роботи так і не було виконано.

В "Київгідромонтаж" пояснювали, що не отримали дозволу на виконання будівельних робіт від "Укрводшлях", який своєю чергою запевняв, що вказані роботи є капітальним ремонтом, а не будівництвом.

Після цього "Укрводшлях" через суд вимагав стягнути з "Київгідромонтаж" штрафні санкції за неналежне виконання договору, але позов відхили. Однак, держпідприємство не стало подавати апеляцію на рішення суду.

Зараз правоохоронці перевіряє дії керівництва цих компаній, які ймовірно спричинили збитки державі.

У керівництві "Київгідромонтажу" запевняють, що ніколи не чули про подібне провадження проти компанії, а також не отримували жодних претензій від замовника щодо якості обладнання.

Зі свого боку в "Укрводшлях" розповіли, що планують створити комісію для перевірки якості поставленого компанією "Київгідромонтаж" обладнання, яке так і не було встановлено.

Новопризначений міністр Абрамовський у коментарі журналістам також заявив, що не знає про кримінальне провадження проти фірми його дружини.

Раніше Рада призначила Абрамовського міністром навколишнього середовища і природних ресурсів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: