fbpx
Сьогодні
15:01 18 Чер 2020

"Укренерго" відновить експорт електроенергії до Росії та Білорусі

Фото Reuters

18 червня буде проведений добовий аукціон за відповідними напрямками з датою поставки електроенергії 20 червня

Про це повідомляє пресслужба "Укренерго".

Згідно з повідомленням, НЕК "Укренерго" на виконання прийнятих змін Національної комісії з регулювання енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) до постанови №766 від 8 квітня 2020 року «Про дії учасників ринку електричної енергії у період дії карантину та обмежувальних заходів, пов'язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)», відновлює проведення місячних та добових аукціонів із розподілення доступу до пропускної спроможності міждержавних перетинів за напрямками Україна – Росія та Україна – Білорусь.

Зокрема, 18 червня буде проведений добовий аукціон за відповідними напрямками з датою поставки електроенергії 20 червня. Дата місячного аукціону з розподілення пропускної спроможності на липень – 22-23 червня.

Зазначається, що деталі місячного аукціону на липень вже опубліковані на аукціонній платформі з урахуванням прийнятих Регулятором змін до відповідної постанови.

"Таким чином, буде відновлено експорт електроенергії з торгової зони ОЕС України в країни, які не є членами Енергетичного Співтовариства (Росія та Білорусь)", – йдеться у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: